F1: a Super GP2 is a sportág jövőjének része lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.12. 10:27
null
Ha a nagyok diktálnak, a kicsik hamarosan eltűnnek a rajtrácsról – vagy átalakulnak (Fotó: Reuters)
Bernie Ecclestone szerint az istállók két kategóriába sorolása jelentené a Formula–1 jövőjét. A sportág gazdasági vezetője Brazíliában felvázolta a csapatoknak, hogy ha öt nagy istálló marad, megalakulhatna a Super GP2 kategória, amelyben a kis csapatok a nagyok egy éves konstrukciójával versenyeznének.

 

SZAVAZÁS

A jövőben mit látna szívesebben az F1-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Bernie alternatívája a Super GP2, hasonló, mint egy GP2-es autó,de jobb motorral – idézte az autosport.com Rob Fernleyt, a Force India csapatvezető-helyettesét. – Úgy érezzük, hosszú távon öt nagy csapattal számolnak, amely mellett öt B-csapat versenyezne. A nagy csapatok szerint ez lenne a legjobb az F1-nek."

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke is úgy érzi, Ecclestone és a nagy csapatok közös célja a kicsik ellehetetlenítése.

„Tudatosan alakítják úgy az F1-et, hogy a kis csapatok a jelenlegi formájukban megszűnjenek. Négy-öt csapatot akarnak hosszú távon, és egyéves kasztnikat, valamint motorokat adnának azoknak, akik egy, az F1-el párhuzamosan induló versenyben, de másik kategóriában versenyeznének. Senki semmi konkrétumot nem mond, de minden nap új ötlettel áll elő valaki. Így nehéz dolgozni és előre tervezni" – mondta Kaltenborn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik