F1: Nehezebb volt Rosberggel, mint 2007 Alonsóval - Hamilton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 15:53
Lewis Hamilton a BBC rádióműsorában azt mondta, nehezebben viselte a 2014-es szezonban a lelki hadviselést Nico Rosberggel, mint 2007-ben a McLarennél Fernando Alonsóval.

Újonc idényében azonos pontszámmal zárta az évadot, mint kétszeres világbajnok csapattársa, s a két pilóta viszonya megromlott a szezon közben. Küzdelmük a Magyar Nagydíj időmérőjéncsúcsosodott ki, amikor Alonso a boxban szándékosan feltartotta Hamiltont, aki emiatt nem tudott új mért kört kezdeni.

Ám Hamilton és Alonso viszonya az évek során újra baráti lett, és tisztelik egymást, utólag úgy gondolnak vissza a történtekre, hogy Alonso inkább a csapat vezetőségével volt rosszban. Ezt erősíti meg Hamilton keddi nyilatkozata is.

„Ez a szezon Nico ellen nehezebb volt, több olyan esemény is történt, amely megnehezítette a közös munkát – mondta Hamilton, aki a Spanyol Nagydíjon meg nem engedett motorüzemmódban védekezett Rosberggel szemben, a Hungaroringen pedig a csapat utasítását megtagadva tartotta maga mögött csapattársát. Rosbergtől a monacói időmérőn történt megcsúszását kérte számon, mintha szándékos lett volna, míg a csúcspont belgiumi ütközésük volt. – Nem bánom, hogy ilyen kiélezett csatát vívtunk, már csak azért is különösen jó a kemény csapattárs, mert miatta össze kell szednem magam és a legjobbamat kell nyújtanom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik