F1: Alonso emlékszik a tesztbalesetére - állítja a McLaren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.24. 06:47
null
A McLaren állítja, Alonsónak újabb részletek sejlettek fel balesetéből (Fotó: Reuters)
A hét végén Malajziában folytatódik a Formula–1-es világbajnokság. Amellett, hogy Nico Rosberg meg tudja-e állítani Lewis Hamiltont, az is nagy kérdés, hogy elindulhat-e a versenyen Fernando Alonso és Valtteri Bottas?

A 2007-ben is a McLarennél versenyző spanyol az idén tért vissza a wokingiakhoz, de egy tesztbaleset miatt az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon nem állt rajthoz. A múlt héten ismét munkába állt, beült a csapat szimulátorába, s készült a Malajziai Nagydíjra. Miután az orvosoktól zöld jelzést kapott, hétfőn elutazott Malajziába, ahol csütörtökön az FIA orvosai előtt is átesik az ilyenkor előírt vizsgálatokon. Akkor dől el, hogy autóba ülhet-e Sepangban.

A 17. MALAJZIAI NAGYDÍJ PROGRAMJA
PÉNTEK
3.00–4.30: 1. szabadedzés
7.00–8.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
7.00–8.00: 3. szabadedzés
10.00–11.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
9.00: a verseny rajtja (hajnalban óraátállítás!)
Az időpontok magyar idő szerint értendők, az NSO mindegyik edzésről élő szöveges tudósítással számol be.

Csapata közben sajtóközleményt adott ki arról, hogy Alonso a csapattal beszélt a balesetéről, és újabb részletek rémlettek fel az emlékezetében.

„Bár a telemetriai adatok alapján semmi különös nem történt az autóval, és a később elvégzett vizsgálatok sem mutattak ki rendellenességet az autón, Fernando azt mondta, a baleset előtt a kormányzás nehézkessé vált – állt a közleményben. – Ennek ismeretében a csapat újabb szenzort épített az autóba, hogy ezzel is hatékonyabbá tegye az adatgyűjtést."

Alonso Malajziában hét idény után indulhat ismét McLaren volánjánál F1-es futamon. Bármily hihetetlen, a spanyol lehet az első, aki úgy tér vissza a McLarenhez, hogy első és második „karrierje" is átölelhet egy szezont. Volt már olyan, hogy valaki egy-egy futamra visszatért (például John Watson) vagy többször is beugrott tesztpilótaként (Pedro de le Rosa), de Alonso az első, aki kétszer írt alá főállású pilótaként.

Alonso mellett Valtteri Bottas izgulhat csütörtökön, a Williams finn pilótájának az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése alatt fájdult meg a háta annyira, hogy a versenyen el sem indulhatott. Azóta intenzív kúrán esett át, és sokat javult az állapota. Abban bízik ő és csapata is, hogy az autóba visszaülve sem újul ki a sérülése. A Williams már Ausztráliában jelezte, hogy ha Bottast helyettesíteni kell, nem Susie Wolff lesz a kiválasztott, hanem valaki más. Nevet azóta sem mondtak.

A Saubernél biztosan lesz beugró, igaz, csak az első szabadedzésen: a Ferrari-akadémiához tartozó olasz Raffaele Marciello Felipe Nasr kocsiját próbálhatja ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik