F1: Az önök fejében hamis kép alakult ki rólam – Räikkönen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.17. 11:26
null
Kimi Räikkönen szerint ő még mindig a régi (Fotó: AFP)
Fernando Alonso elismerte, nehezen viselné, ha Sebastian Vettel vagy Kimi Räikkönen az idén megnyerné az F1-es vb-t a Ferrarival. A Ferrari finn világbajnoka szerint semmit sem kopott a tudása az évek során, csak a külső szemlélők fejében alakult ki hamis kép róla.

A tavalyi idény előtt a McLarenhez szerződő spanyolt Vettel múlt évi malajziai győzelme óta nyaggatják arról, megbánta-e, hogy elhagyta a Scuderiát. A spanyol egészen eddig nem tört meg.

SZAVAZÁS

Mit remél a 2016-os F1-es szezontól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha a Ferrari idén világbajnok lesz, bizonyára bánkódni fogok, hiszen az eredeti szerződésem 2016 végéig szólt. Ha a Ferrari pilótája lesz a világbajnok, motoszkál majd bennem, hogy akár én is ülhetnék abban az autóban, és biztosan vezetnék ugyanolyan jól. De azért ez elég nagy »ha«“ – mondta Alonso, aki szerint mindegy, hogy második, hetedik vagy 21. az ember, aki nem nyer, ugyanúgy vesztes.

A Ferrarinál Vettel az első számú vb-esélyes, Kimi Räikkönen ugyanis 2014 óta tartó második ferraris érájában nem tudja megközelíteni korábbi eredményeit. A 2007-es világbajnok visszautasította azokat a feltételezéseket, amelyek szerint megkoptak a képességei.

„Én mindig is így vezettem, de az önök fejében hamis kép alakult ki rólam. A való életben minden változatlan – mondta Räikkönen, és nem bocsátkozott jósolgatásba arról, mennyire lesz közel a Ferrari a Mercedeshez. – Majd minden kiderül a pályán. Ott kapunk választ erre a kérdésre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik