A Red Bull visszaesése a csapaton belüli feszültség miatt történt?

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 08:25
Verstappen lehet a legnagyobb vesztese a csapaton belüli vitáknak (Fotó: Getty Images)
A Magyar Nagydíj előtt a Nemzeti Sportrádióban Csisztu Zsuzsa az egyik legismertebb holland Formula–1-es sportújságíróval, Jaap de Groottal beszélgetett. Johan Cruyff életrajzírója és a Verstappen család jóbarátja a közelgő hétvégéről és a Hungaroringról is beszélt.

De Groot az interjúban kiemelte, hogy ugyan magabiztos előnnyel érkezik Max Verstappen Magyarországra, de úgy látszik, kezd szűkülni a rés az élmezőnyben. 

„Nagyon professzionális ez a sport, és az nem titok, hogy mennyi feszültség volt ebben az idényben a Red Bull háza táján. Itt is nagyon kell figyelni rá, hogy pontosan mi zajlik az istállókban és ez alól a »vörös bikák« sem lehetnek kivétel. Az meg persze magától értetődő, hogy a többi csapat is össze tudta szedni magát az utóbbi hetekben, így megkezdték a felzárkózást” – értékelt a holland szakíró. 

A sportújságíró a folytatásban egy kicsit részletesebben is kitért a Verstappen és Christian Horner között kitört konfliktusra. 

„Azt még nem tudhatjuk, hogy ennek mi lesz a vége és meg tudják-e állítani. Az idény során olyan pletykák is felreppentek, hogy Verstappen a Mercedesnél folytatja. Valószínűleg ennek a vitának Max lett a vesztese, és félek, csak nagyobb lett a feszültség, miután a pilóta bele lett rángatva az ügybe. Édesapja, Jos Verstappen pedig egy nagyon érzelmes ember, ami ebben az esetben inkább csak megnehezítette a csapat és a fia közötti konfliktus csillapítását.”

Az interjú zárásaként De Groot azt is elárulta, mit szeret a legjobban a Hungaroringen. 

„Van benne valami, ami a többiben nincs meg. Talán az atmoszféra, Budapest hangulata vagy a magyar emberek. Minden évben hihetetlenül pozitív élmény. Csalódott vagyok, hogy most nem tudok menni, de megígérem, hogy jövőre biztosan ott leszek a kedvenc pályámon.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik