David Coulthard: Ezen a hétvégén a világ szeme Magyarországra figyel

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 15:02
David Coulthard szerint a Magyar Nagydíj mindig különleges rendezvény (Fotó: Getty Images)
A Magyar Nagydíj előtt Csisztu Zsuzsa, a Nemzeti Sport és a Nemzeti Sportrádió munkatársa David Coulthard volt Formula–1-es pilótával készített interjút a Hungaroringen. A skót beszélt a Red Bull dominanciájának lecsengéséről és a Hungaroring hangulatáról is.

„A sportág történelme tele van olyan időszakokkal, amikor bizonyos csapatok vagy versenyzők domináltak – értékelte a Red Bull utóbbi években tapasztalt fölényét a 13-szoros futamgyőztes. – Azonban természetesen sokkal izgalmassabbá válik a sport, ha szoros a verseny. Úgy látszik, most már a McLaren és a Mercedes is odaértek az élre, a Ferrari pedig Monacóban tudott nyerni, így nem lehet tudni, mire számítsunk.”

A skót volt pilóta a Red Bull csapaton belüli problémáiról is ejtett pár szót Csisztu Zsuzsának. 

„A nap végén a bajnokság mégis csak a pályán dől el. Az igazán fontos kérdések, hogy gyors-e az autó és jól vezet-e a pilóta. Természetesen vannak dolgok a háttérben, amit nem látunk, de Formula–1 mindig egy autóverseny marad.”

Az interjú során természetesen David Coulthard arra is kitért, miért szereti a Magyar Nagydíjat. 

„A Hungaroring rendkívüli, és nem csak azért, mert jó a pálya, hanem a város és az egész atmoszféra miatt is. Mindig szeretünk megszállni Budapesten, hiszen rengeteg dolgot lehet élvezni a városban. Ráadásul a rendezők is remek munkát végeznek, hiszen most is éppen újítják fel a pálya környezetét. Ez minden alkalommal különleges rendezvény, és ezen a hétvégén egész világ szemei Magyarországon vannak.”

AZ F1-ben összesen 14 idényt lehúzó pilóta zárásként még a tippjeit is megtette a hétvégi versenyre. 

„Szerintem a McLaren szerzi majd meg a pole pozíciót, és ugyan nem tudom, holnap milyen idő várható, de a végső győzelemre is valamelyik McLaren- vagy Red Bull-pilóta a legbiztosabb esélyes.”

Csisztu Zsuzsa a 95-szörös válogatott labdarúgónkat, Juhász Rolandot is elkapta egy interjúra a pálya körül, aki elárulta, minden évben élőben próbálja megtekinteni a magyar futamot.

„Gyerekkorom óta amikor tehetem, kilátogatok. Ez mindig hatalmas öröm számomra. Az adrenalint egyszerűen csak itt a pálya szélén lehet megkapni, az nem jön át a tévéből. Nem meglepő, hogy ennyi embert vonz.”

Az Anderlecht és a Fehérvár volt játékosa azt is hozzátette, Lando Norris a kedvenc pilótája, így az ő győzelméért szorít a mostani hétvégén is. 

Juhász roland is minden évben kilátogat a hungaroringre

 

A Hungaroringen a Red Bull Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is megjelent és nem meglepő módon egyből kijelentette, hogy a „vörös bikák” győzelmét várja. 

„Kicsit belátok a Red Bullnál a kulisszák mögé, így kicsit hazahúz a szívem. Ráadásul azt is tudom, hogyha az F1-csapat sikeres, akkor nálunk is jobb a hangulat.”

„Ugyanott végeztem a rehabilitációmat, ahol a pilótákat edzik, sőt Daniel Ricciardo személyi edzőjével is volt már esélyem készülni” – tett hozzá a válogatott kapusa. 

Gulácsi Péternek hazahúz a szíve

 

39. MAGYAR NAGYDÍJ
Július 19., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Sainz 1:18.713
2. szabadedzés1. Norris 1:17.788
Július 20., SZOMBAT
3. szabadedzés1. Norris 1:16.098
Időmérő16.00–17.00
Július 21., VASÁRNAP
A verseny (70 kör, 306.63 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Belga Nagydíj, Spa-FrancorchampsJúlius 28., 15.00
Holland Nagydíj, ZandvoortAugusztus 25., 15.00
Olasz Nagydíj, MonzaSzeptember 1., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik