Elkezdődött a jegyértékesítés a jubileumi, 40. Magyar Nagydíjra!

Vágólapra másolva!
2024.07.26. 08:39
null
Az elmúlt három évben telt ház volt a Magyar Nagydíj vasárnapján, úgyhogy nyugodtan mondhatjuk közérdekűnek a hírt: elkezdődött a jegyértékesítés a 2025-ös hungaroringi futamra! (x)

A megújulás jegyében telik az idő a Hungaroringen: az idei versenyre elkészült a közműhálózat, 18 méterrel kiszélesítették a paddock területét, sokkal nagyobb teret kapott a szurkolói zóna, és szerkezetkész a két alagút a célegyenes alatt. A munka azonban nem áll meg, jövőre vadonatúj főépület és főlelátó fogadja majd a Formula 1-es mezőnyt, amely negyvenedik alkalommal látogat majd el hazánkba. A jubileumi versenyre már elkezdődött a jegyértékesítés!

„Jelenleg 2032-ig van szerződésünk, ez azt jelenti, hogy addig biztosított a helyünk a versenynaptárban – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – A hosszabbítás feltétele volt a felújítás, hogy a pályánk felvehesse a versenyt a naptár többi helyszínével. A hétvége folyamán többször tárgyaltunk Stefano Domenicalival, az Formula 1 első emberével, és kiemelte, milyen értékes munkát végez a csapatunk, és mennyire látványos a haladás, amit alig több, mint egy év alatt elértünk. A munka azonban nem állhat meg, ráadásul nehezítő körülmény, hogy minden évben úgy kell megrendeznünk a Magyar Nagydíjat, hogy ne látszódjon: az építkezés folyamatban van. Az idén sikerült, jövőre is ugyanez a cél.”

Jövőre, vagyis a negyvenedik Magyar Nagydíj alkalmával.

Annak idején, 1986-ban azért számított különlegesnek a versenyünk, mert első volt a vasfüggöny mögött, most pedig azért, mert a Hungaroring a második azon helyszínek sorában, amelyek folyamatosan szerepelnek a versenynaptárban.

Az eddigi 39 Magyar Nagydíjon 20 különböző győztest avattak, és jó néhányan büszkék arra, hogy nálunk szerezték meg pályafutásuk első futamgyőzelmét, így többek között Damon Hill, Jenson Button vagy éppen Fernando Alonso. No meg Oscar Piastri, aki az idén egészen izgalmas körülmények között, csapatutasításra kapta vissza – tegyük hozzá, teljesen jogosan – a vezető pozíciót csapattársától, Lando Norristól. Ez sem szegte kedvét, nagyon örült pályafutása első sikerének.

S hogy milyenek az esélyek 2025-ben? Nos, arra még korai lenne tippelni, ráadásul a magyar futam arról ismert, hogy mindig tartogat valami meglepetést.

Egyvalami azonban biztos: a jegyek már kaphatók a 2025-ös mogyoródi futamra! Az új lelátók új nevet kapnak, és egyébként is egy kicsit átrendeződik a jegytérkép, úgyhogy erre érdemes lesz figyelni mindenkinek a vásárláskor.

A jubileumi, 40. Magyar Nagydíjat pedig mindenkinek látni kell!

A jegyek ide kattintva érhetőek el.

Fotó: Ladoczki Balazs

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik