F1: Norris életet lehelt az idénybe – lapszemle

Vágólapra másolva!
2024.08.26. 11:08
F1 Grand Prix of Netherlands
Lando Norris (Fotó: Getty Images)
A nemzetközi sajtó főként azt emelte ki Lando Norrisnak a vasárnapi Formula–1-es Holland Nagydíjon aratott sima győzelme után, hogy ismét nyílttá vált a csata a már lefutottnak tűnő szezonban.

ANGLIA

Daily Mail:

„Norris elrontotta a rajtot, mégis nyert Zandvoortban. Sokan a sporttörténelem szemétdombjára hajították már ezt az idényt, de ő életet lehet bele.” 

The Times:

„A rossz időjárás után az első esőmentes nap hazai parádét ígért a címvédő és a vb-pontversenyben most is éllovas Max Verstappen számára. Ám jött Norris, és olyan nagy előnnyel nyert, amely előzőleg lehetetlennek tűnt.”      

Mirror:

„Norris ellentmondást nem tűrő versenyzéssel hagyta faképnél Verstappent.”      

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport:

„Idei második győzelmével és a leggyorsabb kör elérésével Norris már csak 70 pontra van Verstappentől. Mivel még kilenc futam van hátra a vb-ből, ez a hátrány egyáltalán nem ledolgozhatatlan.”      

La Repubblica:

„Lando nyert Max otthonában. A hollandiai narancsszínből mclarenes papajaszín lett, a Red Bullnak ezúttal sem termett babér, Verstappen öt nagydíj óta vár a győzelemre.”      

Corriere della Sera:

„Verstappen 2021 óta mindig az élről indult és nyert a narancstengerben, de most változott a helyzet. Norris úgy nyert, ahogy a holland szokott: hatalmas előnnyel, ami jól mutatja a McLaren erejét.”      

SPANYOLORSZÁG

As:

„Norris elnémította Verstappent.”      

Mundo Deportivo:

„Ezúttal nem mondott csődöt Norris és a McLaren, a brit pilóta 22.8 másodperccel megverte Verstappent, kihasználva autója erőfölényét. Norris nagy ütést vitt be Max udvarában.”      

Sport:

„Norris imponáló versenyzéssel tette tönkre a narancsos bulit Zandvoortban.”      

Marca:

„Ez a McLaren MCL38 hihetetlen. A frissítésekkel tovább javult a Red Bull RB20-ashoz képest.”      

FRANCIAORSZÁG   

L’Équipe:

„Norris ennél jobb vasárnapot el sem képzelhetett volna. Ezzel ő lett a legvalószínűbb jelölt arra, hogy véget vessen a háromszoros világbajnok Verstappen egyeduralmának.”      

Le Parisien:

„Norris kellemes sétán van túl.”      

SVÁJC

Blick:

„Az elpuskázott start ellenére Norris ünnepelhetett Hollandiában, és a májusi, monacói futam óta elsőként tudott nyerni az első rajtkockából. A brit pilóta nagyon jó benyomást tett Zandvoortban.”      

Tages-Anzeiger:

„Verstappen eksztázisba kergette a szurkolókat, ám végül esélytelen volt Norrisszal szemben. Még a világbajnokság is izgalmassá válhat.”    

AUSZTRIA 

Kleine Zeitung:

„Erődemonstráció! Norris tönkretette Verstappen buliját.”      

Salzburger Nachrichten:

„A nyári szünetet követő első hétvégén több mint 300 ezren zarándokoltak el Zandvoortba, hogy lássák a szupersztár Verstappen sorozatban negyedik hazai diadalát. De a végén nem a narancsos hadsereg, hanem a McLaren narancsszínű csapata ünnepelt.” 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik