Összegyűlt a 12 büntetőpont – Magnussen kihagyja a következő versenyt

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.01. 17:16
Kevin Magnussen nem lesz ott a soron következő azerbajdzsáni hétvégén (Fotó: AFP)
Nem vehet részt Kevin Magnussen a Formula–1-es Azeri Nagydíjon, miután a Haas dán versenyző 12 büntetőpontot kapott az elmúlt egy évben.

A kilencedik pozícióban ért célba, majd tíz másodperces időbüntetése következtében tizedikként zárta Kevin Magnussen az Olasz Nagydíjat, csakhogy a Haas újabb pontszerzését beárnyékolja dán versenyzőjük egyfutamos eltiltása.

A szabályok értelmében a sportfelügyelők az időbüntetések, hátrasorolások és egyéb szankciók mellett büntetőpontokat is oszthatnak a versenyzőknek, amelyből Magnussen a legutóbbi kettőt a monzai futam végén kapta. A dán Pierre Gaslyval ért össze a négyes kanyarban, amikor próbálta megelőzni az Alpine-pilótát.

Magnussen már a futam alatt kapott egy tíz másodperces időbüntetést az esetért, később azonban két büntetőpontot is kiróttak rá, amivel azonban összejött 12 ilyen egység az elmúlt 12 hónapban. Ez egyfutamos eltiltást von maga után, amelyet Magnussennek a soron következő azerbajdzsáni versenyhétvégén kell letöltenie.

A büntetőpontos rendszer 2014-es bevezetés óta ez az első alkalom, hogy egy versenyző eljut az eltiltásig. A Haasnak lehetősége van fellebbezni az ítélet ellen, illetve Magnussen autóját vezetheti más versenyző Bakiban. A legnagyobb esélyes Oliver Bearman, aki jövőre a csapat egyik versenyzője lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik