Mick Schumacher még mindig versenyben van az Audinál

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 12:37
Schumacher még szerepel az Audi listáján (Fotó: AFP)
Az Audi Formula–1-es projektjét vezető Mattia Binotto megerősítette, hogy Mick Schumacher neve továbbra is szerepel a csapat listáján.

Papíron már csak két kiadó hely maradt a 2025-ös rajtrácsra: az RB, valamint a 2026-tól az Audi gyári csapatává avanzsáló Sauber nem döntött még arról, ki foglalja el a második ülését. A faenzaiaknál némiképp világosabb a helyzet, míg az olasz-svájciaknál több név is szerepel is a listán.

Előbbi csapat nagy valószínűség szerint házon belül oldja meg a pilótakérdést, hiszen a most hétvégén rendezendő Amerikai Nagydíjtól Daniel Ricciardót váltó Liam Lawson jó teljesítménnyel biztossá teheti helyét, és adott esetben a Red Bullhoz is előrelépést nyerhet, míg utóbbinál a legfrissebb hírek szerint kétségessé vált a nemrég még befutónak tartott Valtteri Bottas hosszabbítása, vagyis akár teljesen új felállás mellett is dönthet a visszatérő márka.

A listán szerepel még a Formula–2-es bajnokságban vezető Gabriel Bortoleto, a Williamsnél idény közben beugró és eddig figyelemre méltó formát mutató Franco Colapinto, valamint Mick Schumacher is. Noha a német versenyző visszatérésére kis esély mutatkozott, miután az Alpine Jack Doohan mellett tette le a voksát, az Audi Formula–1-es projektjének élére kinevezett Mattia Binotto megerősítette, hogy opcióként tekintenek még Schumacherre.

„Megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy nem sietünk, hiszen valamennyi csapat döntött már a versenyzőfelállásról. Két alapvető lehetőségünk van: ott van a tapasztalat, amivel emelkedő pályára állhatunk, vagy egy fiatal, tehetséges pilótát választunk, akivel együtt juthatunk fel a csúcsra” – magyarázta a Corriere della Serának adott interjújában, amelyben választ adott arra a kérdésre is, hogy számításba veszik-e a német pilótát.

„Természetesen mérlegeljük őt is. Találkoztam vele, beszélgettünk, már régóta ismerem, hiszen a Ferrari akadémiájának tagja volt. Ismerem az erősségeit, az előnyeit. Ő egyike azon neveknek, amelyeken gondolkozunk.”

Az Audi sikeréig még hosszú út vezet, így maga a csapat is hosszú távon gondolkozik. „Most még a hegymászás elején tartunk. Előttünk van a Mount Everest, és jelenleg csak az alaptábort látjuk. Még azon morfondírozunk, melyik oldalról induljunk, de fontos, hogy kijelöljünk egy utat.”

„Ha összehasonlítjuk magunkat a vetélytársainkkal, körülbelül négyszáz emberrel kevesebben vagyunk. Növelnünk kell a létszámot, hogy ugyanolyan szinten küzdhessünk meg velük. Ez nem két nap alatt fog megtörténni, és nem feltétlenül az F1-ben kell keresgélnünk. A választásunk az, hogy a fiatalokba fektetünk.”

„Más alakulatok is évekig küzdöttek azelőtt, hogy csúcsra jutottak. Jean Todt 1993-ben érkezett meg Maranellóba, és az első konstruktőri címet 1999-ben szerezték. Ugyanez volt a történet a Mercedesnél is. Öt-hét évbe fog telni, és arra számítunk, hogy 2030-ban már harcban leszünk.”
 

RajtszámNév (nemzetiség)CsapatMotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red BullHonda RBPT
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red BullHonda RBPT
 Andrea Kimi ANTONELLI (olasz)MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
44Lewis HAMILTON (brit)FerrariFerrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14 Fernando ALONSO (spanyol)Aston MartinMercedes
18Lance STROLL (kanadai)Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)WilliamsMercedes
55Carlos SAINZ Jr (spanyol)WilliamsMercedes
10Pierre GASLY (francia)AlpineRenault?
 Jack DOOHAN (ausztrál)AlpineRenault?
22CUNODA Juki (japán)Visa Cash App RBHonda RBPT
 ??Visa Cash App RBHonda RBPT
87Oliver BEARMAN (brit)HaasFerrari
31Esteban OCON (francia)HaasFerrari
81Oscar PIASTRI (ausztrál)McLarenMercedes
4Lando NORRIS (brit)McLarenMercedes
27Nico HÜLKENBERG (német)Stake F1 Team Kick SauberFerrari
 ??Stake F1 Team Kick SauberFerrari
2025-ös rajtlista
45. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 18., PÉNTEK
Szabadedzés19.30–20.30
Sprintidőmérő23.30–00.14
OKTÓBER 19., SZOMBAT
Sprintfutam20.00–21.00
Időmérő00.00–01.00
OKTÓBER 20., VASÁRNAP
A verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja:21.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Mexikóvárosi Nagydíj, MexikóvárosOktóber 27., 21.00
Sao Pauló-i Nagydíj, InterlagosNovember 3., 18.00
Las Vegas-i Nagydíj, Las VegasNovember 24., 7.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik