A Lotus lesz a 13. csapat 2010-ben

Vágólapra másolva!
2009.09.15. 12:58
null
Gerhard Berger vezette 2004-ben Ayrton Senna régi klasszikus autóját (Fotó: Action Images, archív))
Címkék
Kedd délelőtt biztossá vált, hogy a Lotus a következő évben, 2010-ben visszatér a Formula-1-be. A Nemzetközi Automobil-szövetség szerint azonban az sem elképzelhetetlen, hogy 14. indulóként a BMW Sauber is rajtengedélyt kap.

A Lotus megkapta az indulási jogot. Pontosabban: a Lotus kapta meg az indulási jogot a a 2010-es szezonra, nem pedig a BMW Sauber. Az FIA-határozat értelmében a legutóbb az 1994-es Ausztrál Nagydíjon induló istálló lesz a tizenharmadik csapat a Formula–1-ben.

A száguldó cirkuszban 1958-ban bemutatkozó istálló hat egyéni és hét konstruktőri világbajnoki címet szerzett.

A brit csapatban korábban olyan nagyszerű pilóták versenyeztek, mint Jim Clark, Graham Hill, Stirling Moss, Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell, Ayrton Senna, Nelson Piquet vagy Mika Häkkinen.

Az FIA meghagyta a kiskaput a BMW-nek is, amelyet „14. csapatként" sorolt be a szövetség, és közölte, ha bármilyen „probléma" vetődik fel, esetleg a szezon közben bárki kivonul a sorozatból, a megüresedett helyet automatikusan a német-svájci gárda kapja meg.

A BMW még júliusban jelentette be, hogy a 2009-es szezon végén kivonul a sorozatból, s mivel bizonytalanságok merültek fel az istálló tulajdonosával kapcsolatban, ezért „maradt alul" a Lotusszal szemben.

Az FIA nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a következő szezonban 14 csapat indul a száguldó cirkuszban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik