Eb 2016: Lewandowski a Bayern és a Dortmund ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.08. 12:36
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek keretében szombaton Lengyelország–Németország presztízsmérkőzést rendeznek – azaz a korábban a Borussia Dortmundban, jelenleg pedig a Bayern Münchenben futballozó lengyel gólvadász, Robert Lewandowski jó néhány mostani és volt klubtársával néz majd farkasszemet.

„Különleges alkalomnak nem nevezném a közelgő meccset, inkább csak másnak, mint a többi – felelte a mérkőzés pikantériáját felvillantó kérdésre Robert Lewandowski. – Természetesen viccelődtünk egy sort azon, hogy mi lesz, és müncheni csapattársaim mondták, hogy Varsóban az egy pontnak is örülnének. Közben ők is nevettek."

Lewandowski felelevenítette, hogy az első Bundesliga-gólját az akkor még a Schalkéban védő Manuel Neuernek lőtte, ám hozzátette: akkor is örülni fog, ha ezúttal más talál be müncheni csapattársának – a lényeg, hogy a labda ott legyen a kapuban. S hogy miben reménykedhetnek a lengyelek?

„Talán a világbajnoki diadaluk után túlzottan magabiztosak lesznek. Talán egy kicsit elalszanak az elején, és képesek leszünk megszerezni a vezetést. Remélem, így lesz. Tisztában vagyunk a képességeikkel, de azért nem fogunk buszt parkoltatni a kapunk előtt" – folytatta a lengyel támadó.

A szeptemberben Eb-selejtezőn Gibraltárnak négyszer betaláló Lewandowski 62 válogatott meccsén 23 gólt szerzett, ezzel a lengyel örökranglista nyolcadik helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik