Az osztrákoknak a túlélés a tét, javítanának a belgák

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.18. 11:03
null
A túlélés a tét David Alabának és társainak (Fotó: Reuters)
A magyarokkal szemben 2–0-ra elveszített mérkőzés után a favoritnak számító portugálok ellen gyakorlatilag már a túlélés a tét az osztrák labdarúgó-válogatott számára a franciaországi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

AUSZTRIA–PORTUGÁLIA

Az esetleges vereség szinte biztosan megpecsételné az osztrákok sorsát, ugyanakkor a portugáloknak is nagy szükségük van a három pontra, hiszen a nyitó körben meglepetésre 1–1-es döntetlent játszottak az izlandiakkal.

Mindkét együttes támadójátéka nagyban függ a 7-esektől, a portugálok Cristiano Ronaldótól, az osztrákok Marko Arnautovictól várják a gólokat. Előbbi csak szenvedett a kőkemény izlandi védők gyűrűjében, utóbbi szinte észrevehetetlen volt a mieink között.

„Megvannak a képességei, amelyeket nem mindig tudott érvényesíteni. Szerencsére van elég önbizalma ahhoz, hogy túllépjen a hibáin. Támogatnunk kell őt, és akkor sokat tud nekünk segíteni a pályán” – mondta Marcel Koller, az osztrákok szövetségi kapitánya.

Ronaldo rengeteget próbálkozott az izlandiak ellen, de lövései nem jelentettek veszélyt a kapura. A Real Madriddal idén is Bajnokok Ligája-győztes támadó a találkozó végén dühös volt az északiakra, azt mondta, egyáltalán nem játszottak győzelemre, a döntetlent úgy ünnepelték, mintha megnyerték volna a kontinensviadalt.

A portugál és az osztrák együttes eddig tíz alkalommal találkozott, két portugál siker mellett háromszor az osztrákok nyertek, ötször döntetlennel végződött az összecsapás. A két csapat legutóbb 1995-ben játszott egymással.

A szombaton Párizsban 21 órától rendezendő összecsapást az olasz Nicola Rizzoli vezeti.

A várható kezdőcsapatok
Portugália:
Rui Patrício – Vieirinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro – André Gomes, Danilo, Joao Moutinho, Quaresma – Nani, C. Ronaldo

Ausztria: Almer – Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs – Alaba, Baumgartlinger – Harnik, Sabitzer, Arnautovic – Janko


BELGIUM–ÍRORSZÁG

A torna egyik esélyesének kikiáltott belga labdarúgó-válogatott a gyenge kezdés után az írek ellen bizonyíthat a franciaországi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A világranglista legjobb európai csapatát (2.), sztárjátékosokkal a kezdőcsapatban az első fordulóban gyakorlatilag leiskolázta az olasz válogatott, amely rendkívül fegyelmezetten és taktikusan aratott 2–0-s győzelmet.

Az írek ezzel szemben harcos és kemény csatát vívtak a svédekkel, s megérdemelten szereztek egy pontot.

A belgák legjobbjai közül többen is mélyen tudásuk alatt teljesítettek az olaszok ellen, nagy kérdés például, hogy a Premier League elmúlt idényében 18 gólos Romelu Lukaku benn marad-e a kezdőcsapatban.

A belga és az ír válogatott eddig 13 alkalommal találkozott egymással, ötször a belgák nyertek, öt döntetlen mellett három ír siker született, igaz, legutóbb kereken 50 évvel ezelőtt, 1966 májusában győztek az írek.

Az egyik legemlékezetesebb párharcukat 1997-ben vívták, akkor éppen a franciaországi világbajnokság pótselejtezőjében találkoztak egymással, Dublinban 1–1-es döntetlen született, míg a brüsszeli visszavágón a 2–1-es hazai győzelemmel a belgák ünnepelhették a kijutást.

A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik Bordeaux-ban – Marc Wilmots szövetségi kapitány korábbi csapatának otthonában –, a török Cüneyt Cakir sípjelére.

A várható kezdőcsapatok
Belgium:
Courtois – Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Naingolan – Hazard, De Bruyne, Mertens – Lukaku

Írország: Randolph – Coleman, O'Shea, Clark, Brady – Hendrick, Whelan, McCarthy, McClean, Hoolahan – Long

A SZOMBATI PROGRAM
E- ÉS F-CSOPORT
15.00
Belgium–Írország
18.00 Izland–MAGYARORSZÁG
21.00
Portugália–Ausztria
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik