Eb 2016: ma kieshet egy nyolcaddöntős időpont a mieinknek

Vágólapra másolva!
2016.06.21. 14:08
Az Európa-bajnokság mai eredményei az F-csoportból való továbbjutás mellett azt is jelenthetik a magyar válogatott számára, hogy biztosan nem vasárnap 18 órakor játssza a nyolcaddöntős mérkőzését Lille-ben.

Ha ma a C vagy a D-csoport 3. helyezettje 4-nél kevesebb ponttal zár (azaz nyernek a németek és pontot vesztenek a csehek), a magyar válogatott biztosan nem találkozik a C-csoport első helyezettjével a nyolcaddöntőben. Ez esetben csoportunk harmadikja biztosan a D-csoport győztesével játszik szombaton 21 órakor Lensban. Ha ma a C vagy a D-csoport 3. helyezettje 4-nél kevesebb ponttal zár (azaz nyernek a németek és pontot vesztenek a csehek), a magyar válogatott biztosan nem találkozik a C-csoport első helyezettjével a nyolcaddöntőben. Ez esetben csoportunk harmadikja biztosan a D-csoport győztesével játszik szombaton 21 órakor Lensban.

A hat csoportból a négy legjobb harmadik helyezett továbbjut, s az UEFA különböző kombinációkra bontotta, mely csoportok harmadikjainak továbbjutása esetén ki játszik az A-, a B-, a C- vagy a D-csoport első helyezettjével.

A csoportharmadikok ellenfeleire vonatkozó kitétel az UEFA szabálykönyvéből
A csoportharmadikok ellenfeleire vonatkozó kitétel az UEFA szabálykönyvéből

Az F-csoport harmadikja három esetben találkozhatott volna a C-csoport győztesével, de ebből kettőben az volt az egyik feltétel, hogy az A 3. helyezettje továbbjut, a B-csoporté nem. Ez nem lehetséges, mert Szlovákiának a B-csoportban 4, Albániának az A-ban 3 pontja van.

Azaz már csak akkor játszhatnánk a C-csoport első helyezettjével, ha a C-, a D-, az E- és az F-csoport harmadikja jut a legjobb 16 közé. Ha a C- és a D-csoport közül valamelyikben ma legfeljebb 3 ponttal zár a harmadik, Lille és a vasárnap 18 órai kezdés biztosan kiesik a lehetséges nyolcaddöntős helyszínek közül.

Azaz ez esetben marad a szombat (3. hely), vasárnap (1. hely) vagy hétfő (2. hely) 21 óra.

A NYOLCADDÖNTŐS MECCSEK IDŐPONTJAI

SZOMBAT
15.00, Saint-Étienne: Svájc–C2 (Knézy Jenő)
18.00, Párizs: Wales–A/C/D3 (Gundel Takács Gábor)
21.00, Lens: D1–B/E/F3 (Hajdú B. István)
VASÁRNAP
15.00, Lyon: Franciaország–C/D/E3 (Knézy Jenő)
18.00, Lille: C1–A/B/F3 (Székely Dávid)
21.00, Toulouse: F1–E2 (Hajdú B. István)
HÉTFŐ
18.00, Saint-Denis: Olaszország–D2 (Székely Dávid)
21.00, Nizza: Anglia–F2 (Gundel Takács Gábor)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik