35 millió forintos büntetést kapott Svájc az UEFA-tól

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 13:38

A svájci Blick értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 91 ezer svájci frankos (kb. 35.7 millió forint) büntetést osztott ki a Svájci Labdarúgó-szövetségnek, mert több szurkoló is különböző tárgyakat (főként műanyag poharakat) dobált a pálya felé, s több közülük más szurkolókon landolt. Mint részletezték, a szervezet a legmagasabb büntetést – 40 ezer frank – kapta a magyar válogatott elleni mérkőzésen történtek miatt, de a Skócia elleni találkozó miatt 24 ezer, a németek elleni meccsen történtek miatt 27 ezer eurós pénzbírságot is kapott.

Bár a svájci szövetség is felhívta a szurkolók figyelmét, hogy hagyják abba a dobálást, különben a szervezet még súlyosabb büntetésre számíthat, de a lap megjegyzi, hogy az olaszok elleni nyolcaddöntőn néhány fokkal nehezebben képzelhető el, hogy ismét záporozzanak a tárgyak a pályára, ugyanis a mérkőzést a berlini Olimpiai Stadionban rendezik, ahol a focipályát futókör veszi körbe.

Az UEFA egyébként a horvát szövetségnek is komoly, 105 ezer eurós büntetést adott az Olaszország elleni lipcsei mérkőzésen történtek (pályra dobált tárgyak, pirotechnika és nem megfelelő viselkedés) miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik