A szerb sajtóban Sztojkovics kapitány húzását okolják a kiesésért

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.26. 14:27
Sztojkovics kapitány elköszönt a szerbekkel az Eb-től (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a szerb válogatott gól nélküli döntetlent játszott kedd este Dániával a labdarúgó Eb C-csoportjának záró fordulójában, így búcsúzott a kontinenstornától. A szerb Sportal a találkozó másnapján arról írt, hogy Dragan Sztojkovics merőben szokatlan módon készítette fel a csapatot a meccs előtt – pontosabban éppen, hogy nem tette ezt meg –, s talán ez is lehet a kiesés hátterében.

 

A szerb portál szerint ugyan a játékosok kifelé azt próbálták közvetíteni, hogy a válogatottnál nagyszerű a hangulat, és kiválóan együtt tud működni a szakmai stáb a futballistákkal, a felek pedig tökéletesen egymásra hangolódtak a felkészülés során, és ezt gyakorlatilag minden interjúban mindenki hangsúlyozta, a lap munkatársainak mégis olyan érzése volt, hogy nem biztos, hogy ez valóban így van.

„Árulkodó jelek már az első két csoportmeccsen is voltak: a pályán céltalanul, taktika nélkül kóválygó labdarúgók, elégedetlennek tűnő reakciók azzal kapcsolatban, ahogy Dragan Sztojkovics szövetségi kapitány közvetlenül felkészíti a csapatot a mérkőzésre” – írja a Sportal, és rögtön igazolja is önmagát, amikor a csapatkapitány Dusan Tadicsot idézve arról számol be, hogy a játékosok még másfél órával a dánok elleni meccs kezdése előtt sem tudták, ki lesz kezdő és ki nem.

„Hogy őszinte legyek, hasonlóval csak nagyon ritkán találkoztam pályafutásom során” – fogalmazott röviden Tadics.

A lap azzal zárja írását, hogy az Eb során Sztojkovics megpróbált mindent szebb színben feltüntetni, mint amilyen, ám a kapitány keveseket győzött meg...

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik