„Gúnyolhatjuk Southgate-et, de Spalletti sem csinálta jobban” – olasz lapszemle

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 23:43
Erős kritikákat kapott Spalletti a kiesés után (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, svájci győzelemmel kezdődött meg a labdarúgó Európa-bajnokság kieséses szakasza: Murat Yakin csapata uralta a szombat kora esti berlini nyolcaddöntőt, és 2–0-ra megverte Olaszországot. Nézzük, hogyan reagált az olasz sajtó a kiesésre.

A Corriere dello Sport főszerkesztője, Ivan Zazzaroni nem fogta vissza magát a kiesés után: „Olaszország, mindent újra kell kezdenünk ez után a katasztrófa után...”

A Football Italia azért nem „követelte” Spalletti fejét – a lap kiemelte, hogy ez volt a 65 éves szakember első nemzetközi tornája az olasz válogatott élén. Emellett viszont megkérdőjelezte, hogy miért nem úgy használta a játékosait, mint ahogyan a legjobb itáliai klubok. 

„Az Inter, az Atalanta és a Bologna volt az elmúlt idény három legjobb csapata Olaszországban. Mindegyik a magas nyomásra, a gyors kontrákra és a széleken történő támadásra koncentrált. Miért nem próbálta Spalletti egyszerűen megismételni azt, amit legtehetségesebb játékosai klubszinten is csinálnak?

Lehet, hogy kigúnyoljuk Southgate-et, amiért teljesen elpazarolta Phil Fodent és Jude Bellinghamet azzal, hogy pozíción kívül játszatta őket, de Spalletti sem csinálta jobban. Deschamps-nak is sikerült valahogy hatástalanítania a legjobb francia játékosait, ez az Európa-bajnokság visszatérő témája.”

A Gazzettánál inkább viccesen próbálták feldolgozni a kiesést, így saját csapatukat gúnyolták. 

„Olyan, mintha megint a spanyol–olaszt néztük volna újra. De most a svájciak voltak piros mezben, akik, legyünk őszinték, nem épp marslakók... Az azzurri az egész meccsen nem csinált semmit. Mintha a játékosok féltek volna a pályán, semmi ötletet vagy sémát nem lehetett felfedezni a játékukban. Négyből négy meccsen kerültünk hátrányba... és megint nem reagáltunk sehogy. A kaput eltaláló lövéseink száma az első félidő után? Nulla. Egy szóval: Lapítottunk. 

A második félidőben labdát vesztettünk, és azonnal gólt kaptunk. A legveszélyesebb játékosunk pedig Schär volt, aki majdnem öngólt vétett. A végén Svájc simán nyerni tudott, így készülhet az angol–szlovák győztesére a negyeddöntőben. Az olasz játékosok pedig mehetnek vakációzni ezután a horrorfilm után.”

A MÉRKŐZÉST PERCRŐL PERCRE KÖVETŐ TUDÓSÍTÁSUNKAT IDE KATTINTVA TALÁLJA MEG!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
SVÁJC–OLASZORSZÁG 2–0 (1–0)
Berlin, Olimpiai Stadion, 71 000 néző. Vezette: Szymon Marciniak (Tomasz Listkiewicz, Adam Kupsik) – lengyelek
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, R. Rodríguez – Aebischer (Steffen, 90+2.), Freuler, Xhaka, Rieder (Stergiou, 72.) – Vargas (Zuber, 71.), Embolo (Duah, 77.), Ndoye (Sierro, 77.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Darmian (Cambiaso, 75.) – Cristante (Lo. Pellegrini, 75.), Fagioli (Frattesi, 86.), Barella (Retegui, 64.) – Chiesa, Scamacca, El Shaarawy (Zaccagni, a szünetben). Szövetségi kapitány: Luciano Spalletti 
Gólszerző: Freuler (37.), Vargas (46.)
Sárga lap: Barella (35.), El Shaarawy (45.), Mancini (57.) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik