Eb 2024: Philipp Lahm szerint fontos a jó német rajt

Vágólapra másolva!
2024.06.07. 10:39
UEFA EURO 2024 Tournament Director Philipp Lahm Talks With UEFA EURO 2024 Ambassador Celia Sasic
Maryam MajdPhilipp Lahm
Philipp Lahm, az egy hét múlva kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság versenyigazgatója szerint a – magyarokkal azonos csoportban szereplő – házigazda németek számára fontos a jó rajt, hogy a válogatott lendületbe jöjjön és a szurkolók is felfokozott állapotba kerülhessenek.

„Látni lehetett az elmúlt néhány tornán, hogy ha nem kezdesz jól, azonnal nyomás alá kerülsz, és onnantól nehéz. Éppen ezért a skótok ellen tiszta győzelmet akarok, ami lelkesedést vált ki” – fogalmazott a 2017-ben visszavonult, 2014-ben világbajnok Lahm utalva arra, hogy a Nationalelf az elmúlt három világversenyen egyaránt vereséggel rajtolt.

A 2018-as vb-n a németek az első körben 1–0-ra kikaptak Mexikótól, majd negyedik, utolsó helyen végeztek csoportjukban. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokságon a franciáktól kaptak ki, majd kvartettjükből a második helyen jutottak tovább – a magyar válogatott lett a negyedik –, ám a nyolcaddöntőben alulmaradtak az angolokkal szemben. A 2022-es vb-n Japán győzte le őket 2–1-re az első fordulóban, a csoportban harmadikként végeztek és kiestek.

Az Eb-házigazda pénteken (ma) 20.45-től fogadja Mönchengladbachban a görögöket utolsó felkészülési összecsapásán. A németek jövő pénteken nyitják az Eb-t Skócia ellen Münchenben, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal, 23-án pedig Frankfurtban a svájciakkal találkoznak a csoportkörben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik