NS-klub: nézze az Eb-t a Nemzeti Sporttal!

Vágólapra másolva!
2024.06.13. 11:36
null
Már csak egyet kell aludni, s kezdődik Németországban az idei év legnagyobb futballrendezvénye, az Európa-bajnokság. Lázban égnek a szurkolók, egy hónapig a mérkőzések időpontja határozza meg napi programjukat, s mivel már a hölgyek körében is egyre népszerűbb a sportág, egyre kevesebb családi veszekedésre lehet számítani, annál több közös meccsnézésre – s erre ad lehetőséget a Várkert Bazárban lapunk hivatalos szurkolói terasza!

 

Készülnek tehát a drukkerek, készülnek a válogatottak és természetesen készülünk mi is. Az Eb alatt a Nemzeti Sport hivatalos szurkolói terasza valóban fantasztikus helyen, különleges hangulattal, ingyenes programokkal és csodálatos dunai panorámával a Várkert Bazárban várja az érdeklődőket a Várkapitányság, az Országos Széchényi Könyvtár, az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány és kiadónk szervezésében. 

Az Eb mind az 51 mérkőzését az Öntőház udvar (lásd a mellékelt térképen) óriáskivetítőjén keresztül lehet megtekinteni. A találkozók előtt szakértő vendégeinkkel beszélgetnek munkatársaink arról, hogy az adott találkozón melyik csapat az esélyes, mely futballistákra kell figyelni. Kvízjáték is lesz minden alkalommal, a győztes egyéves digitális Nemzeti Sport-előfizetést nyer. Az NS standján meg lehet vásárolni a Nemzeti Sport-társasjátékát, az NS Eb-magazinját és a Dorkóval közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait.

Szurkoljunk közösen az Európa-bajnokság meccsein, hajrá, magyarok!

Minden idők focija címmel egyedülálló időszaki tárlat várja az érdeklődőket, szurkolókat szombattól. A részben a Várkert Bazár szabadterén, részben az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében látható családbarát kiállítás vizuális dokumentumokon keresztül szemlélteti a futball, a kultúra és a történelem kapcsolódását. Az OSZK-ban a foci és a film metszéspontján kibontakozó történeteket idéznek meg az eredetiben látható plakátok, kéziratok és tárgyi emlékek, amelyek többek között Ottlik Gézához, Mándy Ivánhoz, Jékely Zoltánhoz, Tandori Dezsőhöz vagy éppen a Korda testvérekhez kapcsolódnak. Korabeli filmhíradók részletei villantják fel a legendás mérkőzéseket és játékosokat, interaktív módon lehet egykori újsághírek között böngészni, de látható lesz az a különleges bélyeg is, amely 1954-ben már előre elkészült, hogy az Aranycsapat vb-győzelmét hirdesse. A szurkolói teraszhoz, a Glorietthez vezető rámpán a magyar futball korai időszakának és a plakátművészet egyik hőskorának alkotásai kerülnek a jelen, a Nemzeti Sport fotósainak képei mellé. A Budavári Palota szintjén, a Főőrség és az Oroszlános udvar között pedig a labdarúgás népszerűvé válásának időszakát mutatják be a kiállított dokumentumok.

Futball- és kultúrtörténeti kiállítás

Három alkalommal, amikor szünet lesz az Eb-n, 20 órától a Szárazárok színpadon ingyenes szabadtéri vetítés keretében lehet filmet nézni. Június 28-án a Szépek és bolondok, július 3-án a Két félidő a pokolban, 4-én pedig a Régi idők focija látható a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.-nek köszönhetően.

Klasszikus magyar futballfilmek

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos, fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon vasárnaptól az OSZK épülete előtt, az Oroszlános udvarban 10 és 12 óra, valamint szombattól a Várkert Bazár Öntőház udvarán 17 és 19.45 óra között.

Csak egészségesen!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik