Rangnick is meghozta a döntését, végleges az osztrák Eb-keret

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.07. 16:41
Austria v Serbia - International Friendly
Ralf Rangnick Marko Arnautovic játékával is számol Németországban (Fotó: Getty Images)
Ralf Rangnick, az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya meghozta végleges döntését, és 26 fősre szűkítette a Németországban rendezendő Európa-bajnokságra utazó keretét. Az előzőleg kihirdetett listáról péntekre hárman kerültek ki, ők nem utazhatnak majd a kontinenstornára.

 

A német szakember döntésének értelmében az utolsó szűkítéskor hárman, a kapus Tobias Lawal, a védő Stefan Lainer és egy középpályás, Thierno Ballo került ki a keretből. „Nem volt könnyű számomra meghozni ezt a döntést. Fontosnak tartottam, hogy a három kimaradó játékosnak négyszemközt elmagyarázzam a döntésem indítékait. Ezt a mai utolsó edzés után tettem meg” – fogalmazott Ralf Rangnick az Osztrák Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Real Madrid sztárja, David Alaba sérülés miatt biztosan kihagyja a tornát, viszont a szövetségi kapitány számításba veheti többek között az Internazionalét erősítő Marko Arnautovicot vagy a Borussia Dortmunddal az idén Bajnokok Ligája-döntőben is pályára lépő Marcel Sabitzert.

Az osztrákok a D-csoportba kaptak besorolást az Európa-bajnokságon, Franciaország, Hollandia és Lengyelország társaságában. Rangnick csapata először június 17-én a franciák ellen lép pályára, majd június 21-én a lengyelek, 25-én pedig a hollandok ellen fejezik be a csoportkört.

AZ OSZTRÁK LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT 29 FŐS, BŐ EURÓPA-BAJNOKI KERETE
Kapusok: Niklas Hedl (Rapid Wien), Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise – Belgium), Patrick Pentz (Bröndby – Dánia)
Védők: Flavius Daniliuc (Red Bull Salzburg), Kevin Danso (Lens – Franciaország), Philipp Lienhart (Freiburg – Németország), Phillipp Mwene (Mainz – Németország), Stefan Posch (Bologna – Olaszország), Leopold Querfeld (Rapid Wien), Gernot Trauner (Feyenoord – Hollandia), Maximilian Wöber (Mönchengladbach – Németország)
Középpályások: Christoph Baumgartner (RB Leipzig – Németország), Florian Grillitsch (Hoffenheim – Németország), Marco Grüll (Rapid Wien), Florian Kainz (Köln – Németország), Konrad Laimer (Bayern München – Németország), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund – Németország), Romano Schmid (Werder Bremen – Németország), Matthias Seidl (Rapid Wien), Nicolas Seiwald (RB Leipzig – Németország), Patrick Wimmer (Wolfsburg – Németország)
Támadók: Marko Arnautovic (Internazionale – Olaszország), Maximilian Entrup (Hartberg), Michael Gregoritsch (Freiburg – Németország), Andreas Weimann (West Bromwich Albion – Anglia)
Szövetségi kapitány: Ralf Rangnick (német)


D-CSOPORT
JÚNIUS 16., VASÁRNAP
15.00, Hamburg: Lengyelország–Hollandia
JÚNIUS 17., HÉTFŐ
21.00, Düsseldorf: Ausztria–Franciaország
JÚNIUS 21., PÉNTEK
18.00, Berlin: Lengyelország–Ausztria
21.00, Lipcse: Hollandia–Franciaország
JÚNIUS 25., KEDD
18.00, Berlin: Hollandia–Ausztria
18.00, Dortmund: Franciaország–Lengyelország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik