Cristiano Ronaldo: Semmi kétség, ez az utolsó Európa-bajnokságom, de most nem ez mozgat...

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 00:57
Portugal v Slovenia: Round of 16 - UEFA EURO 2024
Cristiano Ronaldo a hosszabbításban még a könnyeivel küszködött, de a meccs után már mosolygott (Fotó: Getty Images)
A portugál válogatott tizenegyesrúgásokkal búcsúztatta Szlovéniát a labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A mérkőzés 115. percében Cristiano Ronaldo büntetőt rontott Jan Oblakkal szemben, a tizenegyespárbajban viszont belőtte a sajátját, a továbbjutás után pedig érzelmdús, még tőle is szokatlanul őszinte nyilatkozatot adott a sajtónak.

 „Vissza kell néznem a tizenegyest, mert nem tudom, hogy jól vagy rosszul lőttem-eidézte a találkozó után Cristiano Ronaldót a Marca. – Egész évben egyetlen egyszer sem hibáztam, de pont most, amikor a legjobban kellett volna, Oblak kivédte a lövésem. Kezdeti szomorúság, majd öröm a végén, ezt adja a futball. Ezek megmagyarázhatatlan pillanatok. Lehetőségem volt, hogy előrébb vigyem a csapatomat, de nem tudtam megtenni. Oblak jól védett. Most a legfontosabb, hogy élvezzük a továbbjutást, mivel a csapat rendkívüli munkát végzett, végig küzdöttünk, és ha jól kielemezzük a meccset, akkor megérdemelten jutottunk tovább, mert több helyzetünk volt. Szlovénia az egész meccsen védekezett. Gratulálni kell a csapatnak, különösen a kapusnak, aki három nagyszerű védést is bemutatott a tizenegyespárbajban.”

Cristiano Ronaldo a folytatásban azt is elmondta, hogy bár nehezen, de mostanra túltette magát a kihagyott büntetőn: „Akinek nem sikerül, az is próbálkozik. Nyilván frusztráló érzés, ha nem sikerül a gólszerzés, de már elfelejtettem, mert a végeredmény pozitív lett és ez a legfontosabb. Néha tizenegyesből is nehéz betalálni, de idén már két tizenegyespárbajt is elbuktam, most viszont nyertem. A futballnak néha igazságosnak kell lennie, és ma az volt. A tizenegyest elhibáztam, de szerettem volna elsőként gólt szerezni, mivel vállalni kell a felelősséget. Sohasem féltem szembenézni a dolgokkal.”

A portugál válogatott klasszisa azt is bejelentette, hogy ez lesz az utolsó Európa-bajnoksága a válogatottal: „Semmi kétség, ez lesz az utolsó Európa-bajnokságom. De engem nem ez mozgat, hanem a játék iránti lelkesedés, az izgalom, és az, hogy látom a rajongóim, a családom és az emberek irántam érzett szeretetét. Az motivál a leginkább, hogy boldoggá tegyem az embereket” – zárta gondolatait Cristiano Ronaldo.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ 
Portugália–Szlovénia 0–0 – tizenegyesekkel 3–0
Frankfurt am Main, Frankfurt Aréna, 46 576 néző. Vezette: Daniele Orsato (Ciro Carbone, Alessandro Giallatini – olaszok)
Portugália: Diogo Costa – Joao Cancelo (Nélson Semedo, 117.), Rúben Días, Pepe (Rúben Neves, 117.), Nuno Mendes – Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha (Diogo Jota, 65.) – Bernardo Silva, C. Ronaldo, Rafael Leao (Francisco Conceicao, 76.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez 
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec – Stojanovic (Verbic, 87.), Gnezda Cerin, Elsnik (Ilicic, 105.), Mlakar (G. Stankovic, 74.) – Sporar (Celar, 74.), Sesko. Szövetségi kapitány: Matjaz Kek 
Sárga lap: Joao Cancelo (107.), ill. Drkusic (32.), Karnicnik (37.), G. Stankovic (101.), Bijol (106.), Balkovec (107.)  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik