Cristiano Ronaldóéktól 300 méterre él egy alpaka, amit Ronaldónak hívnak

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 13:31
Cristiano Ronaldóék németországi szállásától 300 méterre él a Ronaldónak nevezett alpaka (Fotó: A Bola/X)
Másfél hónapja született, 300 méterre lakik a portugál válogatott szállásától és az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo nevét viseli egy alpaka, amit a portugál A Bola is meglátogatott.

Egy hónappal azelőtt jött a napvilágra Marienfeldben a Ronaldo nevet viselő alpaka, hogy a portugál válogatott megérkezett a németországi Európa-bajnokság helyszínére. Az A Bola beszámolója szerint a marienfeldi állatfarmon élő állat hamar az egyik legnagyobb attrakcióvá vált, s gazdája szerint az Európa-bajnokság kulcsa lehet.

„Tehát azért jöttek, hogy találkozzanak Ronaldóval” – mondta a lapnak az alpaka gazdája, Burkhard Burns. „Megmutatom. Kicsit távolságot kell tartanunk. Itt van, Ronaldo. Ez a fehér. Előtte pedig a legjobb barátja és testőre, Kirk” – vezette be a lap újságíróját Ronaldo tulajdonosa.

„Május 14-én, egy hónappal az előtt született, hogy a portugál válogatott megérkezett Marienfeldbe. Amikor a csapat megérkezett, pontosan négy hetes volt. Arra gondoltunk, hogy megtiszteljük a szomszédainkat, és.. Íme, az elsőként születő borjú, Ronaldo!” – mondta az alpakatenyésztő, akit arról is kérdeztek, hasonlít-e valamiben a jószág druszájára, az ötszörös aranylabdás portugál labdarúgóra.

Gyors, mindig fut és néhány apró rúgást is elereszt, melyek a jövőben még erősebbek lehetnek

– mondta viccesen Burkhard Burns, aki nagyon szeretné, ha Cristiano Ronaldo is meglátogatná a róla elnevezett állatot, ennek érdekében már fel is vette a kapcsolatot a portugál válogatottat elszállásoló hotel tulajdonosával.

„Már beszéltem Schemmink úrral, aki annak a szállodának a tulajdonosa, ahol a portugálok megszálltak, s felvettem vele a kapcsolatot, hátha Cristiano Ronaldo lehet a keresztapja. Ez egy kívánság, ha valóra válik, jó lesz, ha nem, akkor lesz egy kiváló alpakánk is, akivel megmutathatjuk a világnak, hogy a portugál csapat itt volt Marienfeldben” – ecsetelte Burns, aki szerint az alpaka lehet az Európa-bajnokság kulcsa.

„Talán Ronaldo azért nem szerzett gólt, mert még nem jött el ide, hogy tegyen a szerencséjéért” – jegyezte meg a gazda.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
JÚNIUS 29. – SZOMBAT
Berlin: Svájc–Olaszország 2–0 (38. mérkőzés)
Dortmund: Németország–Dánia 2–0 (37. mérkőzés)
JÚNIUS 30. – VASÁRNAP
Gelsenkirchen: Anglia–Szlovákia 2–1, h. u.  (40. mérkőzés)
Köln: Spanyolország–Grúzia 4–1 (39. mérkőzés)
JÚLIUS 1. – HÉTFŐ
18.00: Franciaország– Belgium, Düsseldorf (42. mérkőzés)
21.00: Portugália–Szlovénia, Frankfurt am Main (41. mérkőzés)
JÚLIUS 2. – KEDD
18.00: Hollandia–Románia, München (43. mérkőzés)
21.00: Ausztria–Törökország, Lipcse (44. mérkőzés)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik