„Ma este az oroszlánok sírnak” – angol lapszemle

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 08:33
A Daily Telegraph címlapja
Mint ismert, Spanyolország nyerte meg a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a berlini döntőben 2–1-re legyőzte Angliát. Lássuk, hogyan reagált a történtekre az angol sajtó!

A legfrappánsabban talán a Metro foglalta össze a történteket: Ma este az oroszlánok sírnak – parafrazálta az Oroszlánkirály című animációs film egyik betétdalát (The Lion Sleeps Tonight – a szerk.) a címlap.

A Daily Telegraph címlapjára jóformán cím sem került, csak a fejét fogó Jude Bellingham fotója, valamint maga az eredmény mutatja, mit történt vasárnap este…

…ezzel szemben a sportrovat címlapja egy fokkal beszédesebb: A fájdalmas várakozás folytadódik – utal a szerző az angol csapat 58 éve tartó trófeaínségére.

A Guardian is dupla címlappal emlékezik meg a történtekről: a lap címlapja szerint a döntőben elszenvedett vereség annyira fájdalmas, amennyire csak lehet, míg a sportrovat szerint az agónia volt az angolok jutalma a fináléban.

Kibírhatatlan feszültség volt a pályán, csodagólt lőttünk, de a futball nem tér haza – olvasható a Daily Mail címlapján.

Az Eb-remények és az angol szívek is összetörtek – így a The Times.

Összetört a szívünk – a futball nem tér haza, miután ismét elbuktuk az Eb-döntőt – summázta a finálét a Daily Mail sportmelléklete.

Összetörve – a háromoroszlánosok trófeaínsége folytatódik, miután a spanyolok egy kései góllal negyedszer lettek Európa-bajnokok – olvasható a Daily Mirror címlapján.

Ismét összetört a szívünk – így az iNews Eb-különkiadása.

A spanyolok újabb sót szórtak az eddigi sebekre, miután kardélre hányták a hősies angol csapatot – fogalmaz a Daily Express sportrovata, míg a lap címlapja szerint az álom ugyan véget ért, de büszkék lehetünk az oroszlánokra.

Összeomlás Berlinben: Spanyolország ül fel a trónra, míg a háromoroszlánosok trófeaínsége folytatódik – olvasható a Daily Star sportrovatának a címlapján.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
DÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–ANGLIA 2–1 (0–0)
Berlin, Olimpiai Stadion, 71 000 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Carvajal, Le Normand (Nacho, 83.), Laporte, Cucurella – Rodri (Zubimendi, a szünetben), Fabián Ruiz – Yamal (Merino, 89.), Dani Olmo, Nico Williams – Morata (Oyarzabal, 68.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente
ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Guéhi – Saka, Mainoo (Palmer, 70.), Rice, Shaw – Foden (Toney, 89.), Bellingham – Kane (Watkins, 61.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Gólszerző: Nico Williams (47.), Oyarzabal (86.), ill. Palmer (73.)
Sárga lap: Olmo (31.), ill. Kane (25.), Stones (53.), Watkins (90+1.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik