Phil Foden: A játékosoknak is vállalnia kell a felelősség egy részét

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.04. 11:18
Phil Foden (11) szerint a játékosok is felelőssek az angol válogatott csalódást keltő játékáért (Fotó: Getty Images)
Phil Foden, az angol válogatott támadója megvédte a válogatott szövetségi kapitányát, Gareth Southgate-et. Emeleltt beszélt a jelenlegi formájáról, és Jude Bellingham góljáról is.

Az angol válogatott Svájc ellen találkozik a negyeddöntőben. Gareth Southgate csapatát sok kritikát éri amiatt, hogy az angolok nem a legszebb játékot mutatják az Európa-bajnokságon. Phil Foden szerint azonban nem csak az edzőé a felelősség.

„Kell, hogy legyen néhány vezető, aki összefog és megoldást talál arra, hogy miért nem működik a dolog. A játékosoknak is fel kell vállalniuk a felelősség egy részét”idézi Foden szavait a BBC. A Premier League legjobb játékosának választott Foden ezt követően megvédte Southgate-et is. „Az edző csak ennyit tehet. Beállít egy rendszerbe, és ha ez nem megy így, akkor neked kell megoldani. Sajnálom Gareth-et.”

„Minden meccsen apró lépésekkel haladok előre és remélhetőleg jó teljesítményt tudok nyújtani Angliában. Mindig is ez volt a célom, hogy megmutassam a válogatottban. Az első meccsem csendes volt. Az azt követő meccseken aztán fejlődtem. Néhányszor közel jártam a gólhoz, és a Szlovákia elleni mérkőzésen betaláltam, csak les volt, Dánia ellen pedig a kapufát találtam el” – értékelte saját teljesítményét Foden, aki a City színeiben 27 gólt szerzett az előző idényben.

Foden szerint nem is az a probléma, hogy zavarják egymást Jude Bellinghammel. „Szerintem jól játszunk együtt, főleg az utolsó meccsen, csak a labdarúgás nem mindig egyszerű.”  Fodent pillanatokkal azelőtt cserélték le, hogy Bellingham a 95. percben egyenlített Szlovákia ellen. „Azt gondoltam, 30 másodpercre vagyok attól, hogy otthon babatápot csináljak. Szóval köszönöm Jude-nak, hogy továbblőtt minket. A győzelem sokkal több hitet adott nekünk. Most már koncentráltnak kell maradnunk, meg kell próbálnunk építkezni, mert tudjuk, hogy sokkal jobbak lehetünk.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
18.00: Spanyolország–Németország, Stuttgart (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 
21.00: Portugália–Franciaország, Hamburg (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n! 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik