Thomas Müller visszavonul a német válogatottól – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.07.15. 11:29
Müller búcsút intett a válogatottnak (Fotó: Getty Images)
Thomas Müller a közösségi oldalain jelentette be, visszavonul a német válogatottól.

Beigazolódtak a német sajtóhírek, hiszen már hivatalos, hogy a németek világbajnoka nem lép pályára többször német színekben. 

„Közel tizennégy év és 131 válogatott mérkőzés után úgy határoztam: lezárom pályafutásomat a német nemzeti csapatban” – jelentette ki Thomas Müller az Instagram-oldalán. 

A 34 éves Müller 2010-ben mutatkozott be a német válogatottban, amellyel 2014-ben világbajnok, négy évvel korábban vb-bronzérmes volt. A 2010-es dél-afrikai tornán öt találatával – három gólpasszának köszönhetően – aranycipős lett. 131 mérkőzésen 45-ször volt eredményes, a kontinensbajnokságon kétszer lépett csereként pályára: a skótok elleni csoportmérkőzésen és a spanyolokkal szembeni negyeddöntőben, utóbbi lett pályafutása utolsó találkozója nemzeti színekben.

Müller a Spanyolország elleni negyeddöntős kudarc után nyilatkozva elmondta, hogy „realistán nézve a dolgokat előfordulhat, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a nemzeti csapatban”. A 34 éves labdarúgó ekkor azonban még leszögezte, hogy ameddig még tart a profi pályafutása, ő nem zárkózik el attól, hogy szerepeljen a válogatottban.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik