Változtatott az UEFA, már nem a gólpasszok száma dönt a gólkirályi versenyben

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.12. 18:19
Dani Olmo a döntőben még gyarapíthatja góljainak számát (Fotó: Getty Images)
Az UEFA változtatott az Európa-bajnokság gólkirályi versenyében a korábbi tornákhoz képest, idén sem a gólpasszok, sem a játékpercek nem döntenek.

A döntő előtt hat játékos áll három góllal az Európa-bajnokságon: Dani Olmo (spanyol), Cody Gakpo (holland), Zsorzs Mikautadze (grúz), Harry Kane (angol), Jamal Musiala (német) és Ivan Schranz (szlovák). Közülük Dani Olmónak három gólpassza van, azonban ez nem jelent semmit a gólkirályi cím kapcsán.

A 2021-es Eb-t Cristiano Ronaldo és Patrik Schick egyaránt öt góllal zárta, de a portugálnak a góljai mellett egy gólpassza is volt. Ennek köszönhetően Cristiano Ronaldo lett a torna aranycipőse, míg a cseh Schick csak második lett.

Az ESPN számolt be arról, hogy idén az UEFA változtatott. Ha vasárnap sem Olmo, sem Kane (sem senki más) nem jut el négy gólig, akkor hatos holtverseny lesz, mind a hat játékos díjat kap. A három lőtt gól a legkevesebb 2012 óta, akkor hatos holtverseny alakult ki, végül Fernando Torres nyert, mert ő töltötte a legkevesebb időt a pályán.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik