Vb 2010: Eriksson három hónapra 500 ezer eurót kapna Elefántcsontparton

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.23. 12:11
Amint arról a L'Équipe információira hivatkozva a Nemzeti Sport Online már vasárnap beszámolt: Sven-Göran Eriksson lehet a vb-résztvevő elefántcsontparti labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az Expressen című svéd lap már azt is tudni véli, hogy a három hónapra 500 ezer euró lenne a szakember járandósága.

„Újra szövetségi kapitánynak tekinthetjük" – nyilatkozta a stockholmi Expressen című lapban Jacques Anouma, az elefántcsontparti szövetség elnöke, de azért kiegészítésképpen hozzátette, hogy még néhány részletben meg kell állapodniuk. Erre előreláthatólag a hétvégén kerül sor.

A 62 éves svéd szakember a feladat nagyságához és fontosságához mérten nem aprópénzért vállalná a feladatot: a három hónap alatt 500 ezer eurót keresne.

Eriksson 2001 és 2006 között az angol nemzeti együttest vezette, de hiába a príma keret, a visszhangos sikerek elkerülték.

„Nagyon is érdekel a dolog. Hiányzik már az edzősködés" – nyilatkozta a svéd szakember, aki legutóbb az angol Notts Countynál dolgozott. A nagy terveket szövögető kiscsapatnál azonban ugyanúgy nem tudta megváltani a világot, mint a mexikói válogatott kispadján, illetve előtte a Manchester Citynél, amely csapatoktól hozzá méltatlan körülmények között távozott.

Elefántcsontpart a vb-n Brazíliával, Portugáliával és a Koreai NDK-val került egy csoportba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik