Vb 2010: Nem szabok irányt, mutassanak utat a játékosok! - Domenech

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 12:34
Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya eddig magára vállalt minden felelősséget, ám most hangnemet váltott: úgy érzi, elsősorban játékosainak kell egyértelművé tenni, mit akarnak elérni a nyári világbajnokságon. 

„Várok a játékosokra – mondta Domenech a Psychologies című havilapnak adott terjedelmes interjúban. – A németországi világbajnokság előtt én szabtam meg az irányt, de most megváltozott a helyzet, a futballistáknak kell megmondani, mit akarnak. Ha megteszik, és vállalják érte a felelősséget, én is vállalom, ha nem, akkor én sem..."

Domenech elmondta, hiába cikkeznek a sportlapok a népszerűtlenségéről, ő Párizsban járva csak autogramkérőkkel találkozik, nem kritikusokkal – legutóbb a metróban például a vezetőfülkébe invitálták.

„Véget ért, hogy én mutassak utat a játékosoknak, esernyőt tartsak föléjük vagy golyófogó legyek. Számomra már nincs semmi, amit mindenképpen meg kell nyernem, és veszítenivalóm sincs" – tette hozzá a világbajnokság után posztjáról távozó, a 2006-os vb-n csapatával ezüstérmet szerző francia kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik