Landon Donovan szerint meglopták őket

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 20:48
null
Hiába az amerikai reklamálás, a mali játékvezető nem adta meg a tengerentúliak harmadik gólját (fotó: Action Images)
Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja 2–2-es döntetlent játszott Szlovéniával a csoportkör második fordulójában a világbajnokságon, így két mérkőzés után a Team USA két, az európai csapat négy ponttal áll a kvartettban, és még mindkettő bízhat a továbbjutásban.
„Az első félidőben kitűnőek voltunk, de a második félidőben visszaestünk” – mondta Matjaz Kek szlovén kapitány, akinek együttese a félidei 2–0-s vezetés dacára a találkozó után az egy pontnak is örülhetett, miután az amerikaiaknak a hajrában nem adtak meg egy szabályosnak tűnő gólt.

Kek a meccset követően elárulta, nem lepődött meg, hogy együttese visszaesett a második félidőben. „Számítottam rá, hogy az amerikaiak eredményesek lesznek, mert nagy volt a nyomás rajtunk. Azt kell mondanom, hogy büszke vagyok az együttesemre, mert minőségi futballal rukkolt ki, és megérdemelte az egy pontot.”

Kektől természetesen megkérdezték, hogy mi a véleménye a mali játékvezető hajrábeli ítéleteiről, de a szlovén kapitány előbb elhárította a kérdést, majd kitérő választ adott.

„Nem szeretnék ítélkezni a játékvezető döntései felett. Természetesen kiemelhetünk egy-egy kritikus pillanatot, de nem szeretném kommentálni ezeket, mert érzelmileg elfogult vagyok. A találkozón több agresszív megmozdulás is volt, de az én olvasatomban a játékvezető nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét.”

Amerikai oldalon természetesen másként látták a történteket, és mind Bob Bradley szövetségi kapitány, mind a játékosok kritizálták a mali játékvezető, Koman Coulibaly hajrábeli ítéletét.

„Hogy őszinte legyek, egy kicsit kifulladtam. Nem tudom, miért lopták el az utolsó gólunkat. Én szabályos befejezést, szabályos gólt láttam. A játékvezető egyszerűen nem mondta el, miért döntött így” – fakadt ki Landon Donovan, a tengerentúliak szépítő góljának szerzője, a folytatásban azonban már előretekintett.

KATTINTSON  A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

„Tudom, képesek vagyunk rá, hogy jól játsszunk a hasonló csapatok ellen, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen előnyt adjunk az ellenfélnek – mondta Donovan. – Algéria ellen több esélyünk lesz a győzelemre, és még mindig életben vagyunk.”

A Team USA szövetségi kapitánya, Bob Bradley szintén nem ment el szó nélkül a játékvezető ítélete mellett, szerinte meg kell értenie mindenkinek, hogy a játékosok hasonló esetekben tudni akarják, valójában mit is fújnak a bírók. Bradley szerint csapata ismét kiválóan küzdött.

„Dicséret illeti játékosaimat, és még mindig van esélyünk a továbbjutás kiharcolására. Megnézzük a ma esti angol–algériai mérkőzést, és reménykedünk a számunkra kedvező eredményben” – mondta Bradley.

Az Egyesült Államok az utolsó fordulóban Algériával játszik, míg Anglia Szlovéniával mérkőzik.

SZLOVÉNIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK
 

A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A JEGYZŐKÖNYV MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
 A C-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Szlovénia 2 1 1 3–2 +1  4  
  2. Egyesült Államok 2 2 3–3 0 2  
  3. Anglia 1 1 1–1 0 1  
  4. Algéria 1 1 0–1 –1  0  

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik