Vb 2010: a francia szövetség bocsánatot kért és vizsgálatot ígért

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 09:38
Nemcsak a pályán, hanem azon kívül is nagyon rosszul alakul a dél-afrikai világbajnokság a francia labdarúgó-válogatott számára. Az elmúlt napokban kipattant sorozatos ügyek miatt a Francia Labdarúgó-szövetség vizsgálatot helyezett kilátásba, de csak a torna után.

A francia delegáció és a szövetség elnöke, Jean-Pierre Escalettes megdöbbenve áll az előtt, hogy a játékosok nem mentek el a vasárnapi, nyilvánosra hirdetett edzésre. játékosok nem mentek el a vasárnapi, nyilvánosra hirdetett edzésre.

Ez számukra elfogadhatatlan következménye annak, hogy a játékosok szolidaritásból kiálltak a keretből hazaküldött csapattársuk, Nicolas Anelka mellett.

A szövetség a játékosok nevében kért bocsánatot Franciaországtól az elfogadhatatlan viselkedésért, majd kilátásba helyezte a csapat körül kialakult válságot kivizsgáló bizottság felállítását, ám annak működését csak az utánra tervezik, hogy Raymond Domenech együttese számára véget ér a világbajnokság.

A franciák az A-csoportban előbb Uruguayjal játszottak gól nélküli döntetlent, méghozzá kilátástalan játékkal, majd Mexikótól kaptak ki 2–0-ra, még a korábbinál is siralmasabb produkcióval.

A csoportkör harmadik fordulójában egymással találkozó Mexikó és Uruguay már egy békés döntetlennel továbbjuthat, miközben kiejtheti a házigazda dél-afrikai, illetve az előzőt tornán döntős francia csapatot. A FIFA vasárnap a fair playre hivatkozva „éles" mérkőzést kért a két tengerentúli gárdától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik