Vb 2010: megszervezett kampány volt a fizetett holland hölgyek akciója

Vágólapra másolva!
2010.06.16. 11:51
Tovább gyűrűzik a hétfőn kipattant reklámbotrány a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. A Hollandia–Dánia (2–0) csoportmérkőzésen holland hölgyszurkolók 36 fős csoportját kellett kivezetniük, majd kihallgatniuk a rendezőknek, mert véleményezhetően szervezett reklámkampány keretében egy holland sörmárkát reklámoztak.

Az ITV televíziós társaság az eset kapcsán azonnali hatállyal elbocsátotta a vele szerződésben lévő futball-kommentátort, Robbie Earle, mert bebizonyosodott, hogy a családtagjai és barátai részére biztosított tiszteletjegyekkel jutottak be a stadionba a hölgyek, akik közül kettőt szerdán őrizetbe vettek. Az ITV elhatárolódott az esettől.

Annál is inkább szükségük volt e lépésre a további bonyodalmakat megelőzendő, mert a vb hivatalos sörös szponzora a Budweiser.

A Bavaria nem először csap le a vb adta reklámlehetőségre: a 2006-os németországi tornán ezer holland szurkolót öltöztetett fel céges lógóval ellátott bőrnadrágba, de a rendezők ott is résen voltak, és csak alsónadrágban engedték be a szurkolókat a stadionba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik