Vb 2010: Olaszország 140 millió eurót veszített a korai kieséssel

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 15:23
null
Cannavaróékra a megérkezésükkor rendőrök vigyáztak (Fotó: Action Images)
Az olaszok korai búcsúja a dél-afrikai világbajnokságról 140 milliós bevételkiesést jelent az államnak. Egy jelentés szerint ekkora pluszbevételt könyvelhettek volna el az éttermek, bárok, sportkereskedések és önkormányzatok, ha a squadra azzurra harcban maradt volna a tornán.

A monzai Kereskedelmi Kamara által készítetett beszámoló szerint egy esetleges döntős szereplés 67 millió eurós extra bevételt jelentett volna a vendéglátóhelyeknek, míg a városi önkormányzatok 70 milliót kaphattak volna a szabad terek, parkok és minden egyéb olyan terület kiadásáért, ahol kivetítőt lehet kihelyezni.

A csapat kiesése azt is jelenti, hogy az olaszok kevesebbet fognak sportszerekre költeni, illetve ritkábban fognak edzőterembe, vagy sportpályára járni, pedig az országban 27 ezer ilyen jellegű vállalkozás működik a tenisztől kezdve a kosárlabdán át a fociig.

Mint ismeretes, a címvédő olasz válogatott utolsó csoportmérkőzésén kikapott Szlovákiától 3–2-re, és ezzel az F-csoport negyedik helyén zárt. A leköszönő szövetségi kapitány, Marcello Lippi elmondta, az elkövetkezendő hónapokban semmilyen formában nem akar a labdarúgással foglalkozni.

Négy évvel ezelőtt hatalmas tömeg ünnepelte a válogatottat szerte Olaszországban, minden tér és utca a boldogság zajától volt hangos. Most azonban a hazaérkező játékosokra dühös szurkolók vártak a római és milánói reptéren, és „szégyen" felkiáltásokkal „üdvözölték" a válogatott tagjait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik