Vb 2010: Spanyolország és Portugália „megérkezhet" - napi program

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 11:12
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon a hétfői játéknapon véget ér a csoportkör második fordulója. A legnagyobb favoritok közé sorolt Spanyolország, valamint az egyik titkos esélyesként emlegetett Portugália az első fordulóban nem tudott győzni, így a továbbjutást illetően már teher alatt játszanak.

Ráadásul az Ibéria-félsziget két jeles képviselője nemcsak a gólokkal, hanem a játékkal is jócskán adós maradt. A portugálok Elefántcsontparttal játszottak 0–0-s döntetlen úgy, hogy Cristiano Ronaldo távoli lövését leszámítva – amelynél a labda a kapufán csattant – nem igazán tudtak gólveszélyt kialakítani.

A spanyolok sokpasszos játéka pedig olvasható, és a legtöbb esetben semlegesíthető volt a svájci védelem számára. Az Eb-győztes így hiába játszott mezőnyfölényben, és járt több alkalommal is az ellenfél kapujának előterében, támadásai meddőnek bizonyultak.

A nap harmadik összecsapásán az első fordulóban remek, lendületes és gólra törő játékkal bemutatkozó Chile lép pályára, Svájc pedig ellene bizonyíthatja újfent, hogy nem olyan könnyű áttörni védelmi vonalát.

VB 2010, CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ 
G-CSOPORT  
Portugália–Észak-Korea  13.30 óra
H-CSOPORT  
Chile–Svájc  16 óra
Spanyolország–Honduras  20.30 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik