Vb 2010: Zinedine Zidane szerint edzeni kellene, nem bojkottálni

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 12:06
A franciák világ- és Európa-bajnok, aranylabdás klasszisa, Zinedine Zidane nem ért egyet a dél-afrikai világbajnokságon a várakozás alul teljesítő, a vasárnapi tréninget Nicolas Anelka keretből történő száműzetése miatt bojkottáló francia csapat döntésével.

A kiváló középpályás szerint a francia csapat eddigi teljesítménye az edzést tette volna indokolttá, nem pedig annak bojkottálását.

Zidane a szövetségi kapitánynak beolvasó Anelka száműzetésével sem ért egyet, azt meg kifejezetten rosszallja, hogy az öltözői ügy részletei eljutottak a sajtóhoz.

A sokat bírált és a támadások kereszttűzébe került Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal kapcsolatban megjegyezte, hogy soha nem volt tökéletes a munkakapcsolatuk, de mindig is megadta a kellő tiszteletet a szakembernek.

Zidane ennek ellenére biztos benne, hogy honfitársai a harmadik fordulóban legyőzik a rendező dél-afrikai válogatottat, és kiharcolják a nyolcaddöntőbe jutást.

Franciaország az A-csoportban két mérkőzés után egy ponttal áll: az Uruguay elleni 0–0-s döntetlent a Mexikó elleni 2–0-s vereség követte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik