Végéhez közeledik a „Rehaklész-eposz”?

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 10:31
null
Otto Rehhagel (fehérben) már a búcsúra készül?
Otto Rehhagel 2004-ben Európa-bajnokságot nyert Görögországgal, már-már mitológiai hőssé vált, elnevezték Rehaklésznek, és a görögök akkor is kitartottak mellette, amikor nem jutott ki csapatával a 2006-os vb-re, vagy amikor kilátástalanul játszottak a 2008-as Eb-n. A német szakember meghálálta a bizalmat, történetük során másodszor is kivezette a görögöket a világbajnokságra, de a Dél-Koreától elszenvedett 2–0-s vereség után úgy tűnik, a Rehaklész-eposz a végéhez közeledik.

„Emelt fővel szeretnék távozni. Szép pillanatokat éltünk át együtt, de lehet, hogy ezek az utolsó közös napjaink” – mondta játékosainak állítólag Otto Rehhagel, a görögök szövetségi kapitánya az elveszített vb-rajt után.

A kék-fehérek előzetesen továbbjutással kalkuláltak, de erre kevés esélyük maradt – miként „Otto királynak” is a maradásra. Lassan oda jutnak, hogy elégedettek lesznek, ha megszerzik történetük első vb-gólját. Egyelőre négy meccse eredménytelenek (mind a négy eddigi vb-meccsüket elveszítették), ha a Nigéria ellenit „hozzáteszik” a sorozathoz, Anglia (1982–1986), Lengyelország (1986–2002) és Franciaország (2002–2006) hármas csúcsát alulmúlva egyedüli Európa-rekorderek lesznek.

A 71 esztendős német szakember ennek ellenére kitart védekezésre épülő taktikája mellett.

„Mindig is ebben a stílusban futballoztunk, mégis igen sokat értünk el. Ha Cristiano Ronaldo, Kaká és Lionel Messi a csapatomban játszana, támadó szellemű futballt játszatnék. Görögország a világranglista hatvanötödik helyén állt, amikor átvettem, a tizenharmadikig jutott. Ez a realitás” – mondta Rehhagel.

A mai ellenféllel, az első fordulóban Argentínától 1–0-s vereséget szenvedő Nigériával eddig kétszer találkoztak a görögök: egyszer győztek, egyszer vereséget szenvedtek (1994-ben éppen a világbajnokságon 2–0-ra kaptak ki).

 LABDARÚGÓ-VB, 2010
 B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
GÖRÖGORSZÁG–NIGÉRIA
Bloemfontein, Free State Stadion. Vezeti: Ruíz (kolumbiai) Kezdés: 16.00
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

Görögország: Corvasz – Szeitaridisz, Vintra, Kirjakosz, Toroszidisz – Karagunisz, Papasztatopulosz, Kacuranisz – Szalpingidisz, Gekasz, Szamarasz

Szövetségi kapitány: Otto Rehhagel

Nigéria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo – Kaita, Etuhu, Uche – Obasi, Yakubu, Martins Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck.
A mérkőzést élő, szöveges tudósításunk, illetve folyamatosan frissülő cikkünk segítségével is figyelemmel kísérhetik!
 A B-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Dél-Korea 1 1 2–0 +2  3  
  2. Argentína 1 1 1–0 +1  3  
  3. Nigéria 1 1 0–1 –1  0  
  4. Görögország 1 1 0–2 –2  0  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik