„Hollandia a hetedik mennyországban”

Vágólapra másolva!
2010.07.07. 00:53
null
Wesley Sneijderék a mennyországban érezhetik magukat (Fotó: Action Images)
Hihetetlen, elképesztő, filmbe illő – ezekkel a szavakkal illették a holland főszereplők az oranje 3–2-es sikerét Uruguay ellen, amellyel a narancsmezesek bejutottak a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjébe. Bert van Marwijk, Wesley Sneijder és Arjen Robben abban egyetértett, egy meccset még nyerniük kell.

„Hihetetlen, egyszerűen hihetetlen! Harminckét éve várunk erre! Egy ilyen kis országnak nagyon büszkének kell lennie egy ekkora sikerre" – lelkendezett Uruguay 3–2-es legyőzése után Bert van Marwijk, Hollandia szövetségi kapitánya.

„Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán elveszítettük az irányítást a középpályán, nem játszottunk jól. A második félidőben ismét magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és meg is volt az esélyünk arra, hogy négy egyre alakítsuk az állást. Aztán három kettőnél ismét izgalmas lett a meccs, hihetetlenül izgalmas. Küldetésünk van, a kezdetektől ezt mondogatom a srácoknak. Most már nagyon közel vagyunk a célhoz" – összegzett a szakember.

Ezt a bizonyos célt hangsúlyozta a meccs utáni nyilatkozatában a hollandok harmadik gólját szerző Arjen Robben is.

„A meccs közben folyton azt hangoztattuk: közös a célunk, amelyet csapatként akarunk elérni. Ez olyan mérkőzés volt, amelyet mindenképpen érdemes visszanézni, sőt később akár meg is filmesíteni. Úgy tűnik, mintha vibrálnánk. Már csak egyet kell nyernünk, és..." – mondta utolsó mondatát befejezetlenül hagyva a szélső.

A csapat motorja, Wesley Sneijder abban reménykedett, hogy újabb megpattanós gólját – akárcsak a brazilok ellen – ezúttal is neki adják. Az Inter középpályása szerezte Hollandia második találatát, lövése Maximilano Pereira lábán pattant meg.   

„Elképesztő, amit véghezvittünk! Kőkeményen küzdöttünk, bár a végét szükségtelenül nehézzé tettük saját magunknak – mondta Sneijder. – Végül is mindegy, a lényeg, hogy bejutottunk a döntőbe! Tudom, hogy megpattant a lövésem, ám remélem, ezt a találatot is nekem adják. Most igyekszünk kicsit élvezni a sikerünket, a hetedik mennyországban érzem magam! A fináléban megpróbálok még jobban teljesíteni, felhasználva az ebben az idényben a fontos mérkőzéseken szerzett tapasztalatomat. Egyelőre nem tudom felfogni, amit elértünk: minden eddig meccsemnél fontosabb lesz a vasárnapi döntő!"

A csereként beálló Rafael van der Vaart elismerte, szerencséjük is volt Uruguay ellen, hiszen a dél-amerikaiak a hosszabbítás perceiben előbb szépítettek, majd az egyenlítésért támadhattak. 

„Nagyot harcoltunk, de a végén volt egy kis szerencsénk is. Még soha életemben nem féltem ennyire, mint most, a mérkőzés vége felé. Nagyon büszke vagyok magamra. Szerintem a spanyolok nyernek a másik elődöntőn, de ha a németek, velük is nagy meccset játszunk" – fogalmazott a középpályás.

A MÉRKŐZÉS ÖT GÓLJA
 

A másik oldalról az uruguayiak szövetségi kapitánya, Oscar Tabárez nem vitatta, a jobbik csapat jutott be a döntőbe.

„Megérdemeltük, hogy eljussunk a vébé elődöntőjébe. Büszke vagyok játékosaimra, és arra, amit elértünk. A hollandok jobbak, ezt elfogadjuk. Természetesen szomorú vagyok, hogy most kikaptunk, de elértük azt, amiért idejöttünk. Elértük a célunkat, amiben rajtunk kívül senki sem hitt" – nyilatkozta a szakember.

A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!
A KÉPRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik