Vb 2010: tízezrek ünnepelték a hazatérő argentin válogatottat

Vágólapra másolva!
2010.07.05. 10:17
null
Mi lett volna Buenos Airesben, ha az argentinok megnyerik a vb-t? (Fotó: Reuters)
A csúfos világbajnoki búcsú ellenére több tízezer szurkoló ünnepelte a hazatérő argentin labdarúgó-válogatottat a Buenos Aires-i repülőtéren – Diego Maradona maradását követelve.

A szurkolók a Németországtól elszenvedett 4–0-s negyeddöntőbeli vereség ellenére énekelve fogadták a játékosokat, és Diego Maradona szövetségi kapitány maradását követelték. „Diego, ne menj!" – lehetett olvasni a drapériákon.

A játékosokat szállító busznak több mint egy órára volt szüksége ahhoz, hogy megtegye a mindössze néhány perces utat a repülőtér és az argentin szövetség épülete között, a hatalmas tömeg ugyanis útját állta a járműnek.

Sajtóértesülések szerint nemcsak a szurkolók, hanem a játékosok is Maradona maradását szeretnék. Az Ole sportújság úgy tudja, Carlos Tévez, Lionel Messi és Mario Bolatti még a hazaút előtt felkereste a szakembert szállodai szobájában, és arra kérte, maradjon.

Maradona korábban úgy nyilatkozott, a németek ellen pályafutása legfájóbb vereségét szenvedte el, és még nem döntött a folytatásról. Egyelőre nem lehet tehát tudni, hogy ő ül-e az albiceleste kispadján az augusztus 11-i, Írország elleni felkészülési mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik