Vb 2014: az Arsenal védője már a világbajnokságon érzi magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 12:49
A német labdarúgó-válogatott és az Arsenal középhátvédje, Per Mertesacker a Chile ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzést követően elmondta, „világbajnoki hangulatban” lépett pályára. Csapattársa, Philipp Lahm elfogadja a szurkolók elégedetlenkedését, míg Joachim Löw leszögezte, a szerdai meccs nem befolyásolja a vb-re való felkészülésüket.

A Stuttgartban rendezett találkozót a házigazdák Mario Götze góljával ugyan megnyerték, a játékuk azonban hagyott némi kívánnivalót maga után, a chileieknek több komoly lehetőségük is volt az egyenlítésre. A lefújást követően a német drukkerek hangot adtak elégedetlenségüknek, melyet Philipp Lahm megért.Philipp Lahm megért.

„A chilei válogatottnak számos helyzete akadt, nevezhetjük szerencsésnek a győzelmünket. A rajongók fizettek, hogy láthassák a mérkőzést, jobb teljesítményt vártak tőlünk, így el kell fogadnunk a negatív hangokat. Tisztában vagyunk vele, hogy még rengeteg munka vár ránk. Tanulnunk kell ebből a meccsből, a világbajnokságra pedig jobban fel kell készülnünk” – mondta a Bayern München hátvédje.

Az Arsenalban légióskodó Per Mertesacker vb-hangulatban lépett pályára.

„Olyan volt, mint ha már elkezdődött volna a világbajnokság – leszámítva a hőmérsékletet. Megtapasztalhattuk, hogy sok még a teendőnk, ha számunkra ismeretlen csapattal találkozunk. Azok után, hogy átálltak négytámadós játékra, gyorsabban kellett volna letámadnunk őket” – vélekedett az Arsenal védője.

A németeket irányító Joachim Löw szerint a szerdai találkozón meggyőződhetett a nagyérdemű a dél-amerikai válogatott valós erejéről.

„Úgy gondolom, mindenki láthatta, hogy Chile milyen játékerőt képvisel. Technikailag és taktikailag is erősek, és rengeteget futnak. Sok esetben nem helyezkedtünk elég közel az ellenfél játékosaihoz – mondta a Nationalelf szövetségi kapitánya. – Mindig voltak üres területek, ahová a chileiek bejátszhatták a labdát. Nem támadtuk meg őket. Az előttünk álló három hónapban keményen kell dolgoznunk, hogy fizikailag a legjobb állapotba kerüljünk, és hogy a játékosok a nyárra lendüljenek csúcsformába. A terveimen nem változtatott ez a mérkőzés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik