Vb 2014: „A brazilok? A világbajnokot már megvertük"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 02:24
Arturo Vidal, a chileiek klasszisa kilátásba helyezte a szombati brazilverést.

„Játszani fogok a szombati nyolcaddöntőben, a világ minden kincséért sem hagynám ki – fogadkozott a Juventust erősítő Arturo Vidal. – Brazília gyakran jelentette a végzetünket, de az idők változnak, új futballistagenerációk nőnek fel, új játékosok jönnek. Brazília legyőzése az álmaink netovábbja. Chile képes a meglepetésre. Legyőztük a világbajnokot, úgyhogy le tudjuk győzni Brazíliát is."Arturo Vidal. – Brazília gyakran jelentette a végzetünket, de az idők változnak, új futballistagenerációk nőnek fel, új játékosok jönnek. Brazília legyőzése az álmaink netovábbja. Chile képes a meglepetésre. Legyőztük a világbajnokot, úgyhogy le tudjuk győzni Brazíliát is."

Vidal hétfőn nem lépett pályára: nem teljesen egészséges, de a meglévő egy sárga lapja miatt sem akartak kockáztatni – akár eltiltást is összeszedhetett volna a nyolcaddöntőre.

Mint beszámoltunk róla, a csoportjában korábban a spanyolokat legyőző Chile hétfőn 2–0-ra kikapott Hollandiától, Brazília pedig 4–1-re legyőzte Kamerunt – így jött össze a nyolcaddöntőbeli randevújuk.

Chile legutóbbi két vb-szereplése (1998, 2010) alkalmával rendre Brazíliától szenvedett vereséget a nyolcaddöntőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik