Copa América: Messi nélkül is magabiztosan nyert Argentína – videók

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 07:38
Lautaro Martínez (jobbra) megharcolt a perui védőkkel, ez győzelmet ért az argentinok számára (Fotó. Getty Images)
Argentína, a Copa América címvédője Lionel Messi nélkül is könnyedén legyőzte Perut, így hibátlan mérleggel, nulla kapott góllal jutott tovább. Kanada ugyan nem tudott betalálni a mérkőzés nagy részében 10 emberrel játszó Chile ellen, de a gól nélküli döntetlen is továbbjutást ért.

A címvédő Argentína már biztos továbbjutóként játszott a csoportkör utolsó fordulójában Peru ellen. A Lionel Messi nélküli argentin válogatottnak nem okozott gondot a perui csapat. A vezető gólt Ángel Di María passzából Lautaro Martínez szerezte meg a vezetést a 47. percben. A 2–0-s végeredményt is az Inter 26 éves támadója állította be, aki harciasan szerzett labdát, majd a kapus felett a labdát átemelve duplázott a 86. percben.

Az argentinok Leandro Paredes révén még tizenegyest is hibáztak, de ez is belefért. A címvédő kapott gól nélkül, három győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé, míg Peru egy ponttal, szerzett gól nélkül esett ki.

A forduló előtt 3 pontos Kanada az 1 pontos Chile ellen zárta a csoportkört, tehát mindkét csapatnak volt esélye a továbbjutásra. A chileiek nehéz helyzetbe kerültek, mert Gabriel Suazo kevesebb mint fél óra alatt begyűjtött két sárga lapot, így emberhátrányba kerültek.

Ennek ellenére kiegyenlített volt a találkozó, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, gól viszont nem született. Kanada négy ponttal a csoport második helyén továbbjutott a legjobb nyolc közé. Chile három mérkőzésen mindössze egy gólt és két pontot szerzett, ez nem ért továbbjutást.

A kanadaiak a B-csoport első helyezettjével, míg az argentinok a B-csoport második helyezettjével játszanak a legjobb nyolc között.

COPA AMÉRICA
CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, 3. FORDULÓ
A-CSOPORT
Argentína–Peru 2–0 (Lautaro Martínez 47., 86.)
Kanada–Chile 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik