Vb-selejtező: Messi nélkül is sima argentin győzelem

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 07:25
Dybaláék a nyáron nyert Copa América-trófeát is megmutatták szurkolóiknak a Chile elleni győzelem után (Fotó: AFP)
Az argentin labdarúgó-válogatott a dél-amerikai vb-selejtezősorozat 7. fordulójában a sérült Lionel Messi nélkül is könnyedén, 3–0-ra győzött Buenos Airesben Chile ellen.

 

Az argentin válogatott a dél-amerikai vb-selejtezősorozatban hat meccsen szerzett 15 ponttal az élről várhatta a 9. helyen álló Chile elleni hazai meccset.

A Lionel Messit sérülés miatt nélkülöző világbajnok a gól nélküli első félidő – a kimaradt argentin helyzetek mellett Chile is eljutott egy kapufáig – után a 48. percben Alexis Mac Allister góljával szerezte meg a vezetést, a Liverpool középpályása azután tudott lőni, hogy Lautaro Martínez a tizenhatoson belül átlépett egy jobbról érkező beadást. A gólnak már a lelátóról tapsolhatott Ángel Di María, aki a nyári, argentin győzelemmel záruló Copa América után visszavonult a válogatottól.

Az argentinok ezután a meccs hajráját nyomták meg. A 84. percben Julian Álvarez lőtt nagy gólt a tizenhatoson kívülről, a labda a lécről vágódott a gólvonal mögé. A 3–0-s végeredményt a 79. percben sérülés miatt lecserélt Mac Allister helyett pályára lépő Paulo Dybala állította be: Alejandro Garnacho visszagurításából, a tizenhatos bal oldaláról lőtte a labdát a kapu rövid oldalába.

ARGENTÍNA–CHILE 3–0



VB 2026
DÉL-AMERIKAI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ
Argentína–Chile 3–0 (Mac Allister 48., J. Álvarez 84., Dybala 90+1.)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik