Vb 2014: „Örökké kísért a 2010-es döntőben elkövetett hibám”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 10:12
null
Robben 2010-es hibája a döntőben: ziccerben Casillasba lőtte a labdát (Fotó: Action Images)
A holland labdarúgó-válogatott játékosa, Arjen Robben elismerte, még mindig kísérti a 2010-es vb-döntőben elkövetett hibája, amikor 0–0-nál ziccert rontott.

A négy évvel ezelőtti világbajnokság döntőjének 61. percében a holland szélső 0–0-s állásnál egy az egyben vezette a labdát Iker Casillas kapujára. A befejezésnél azonban rossz megoldást választott: a kapusba lőtte a labdát. Azt követően a rendes játékidőben maradt a döntetlen, a hosszabbításban pedig Andrés Iniesta góljával megnyerte a finálét Spanyolország.

A Bayern München játékosa elismerte, hogy a 2010-es hibája örökké karrierje része marad. Péntek este azonban lehetősége lesz a javításra, Hollandia ugyanis már a csoportkörben összekerült a címvédővel, és rögtön az első mérkőzést egymás ellen vívják a felek.

„Ez is a sport velejárója, csak egy pillanat volt, de örökké kísért, a karrierem és az életem része marad – mondta Robben. – Ez csak a múlt, már nem számít, most a következő mérkőzésre kell koncentrálni. Nagyon kemény csoportba kerültünk, a saját erősségeinkre kell fókuszálnunk. A címvédővel kezdünk, ezért rögtön kiderül, mennyire vagyunk jók.”

„Ha továbbjutunk, az A-csoportból kapunk ellenfelet, de most nem is azzal szeretnék foglalkozni, csak az első meccsre koncentrálni. Különleges mérkőzés lesz, nagy nyomás alatt kell játszanunk. Nem hiszem, hogy részleteznem kell, hogyan szeretnénk legyőzni Spanyolországot, jól edzettünk, fel vagyunk készülve ellenük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik