Spanyolország: Piqué a károgók miatt le akarta mondani a válogatottságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.04. 13:33
null
Gerard Piqué elgondolkozott, hogy otthagyja a spanyol válogatottat (Fotó. AFP)
Gerard Piqué, a Barcelona labdarúgója nem mondja le a válogatottságot, és továbbra is a spanyol nemzeti csapattal készül.

 

A 30 éves Gerard Piqué szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, nehéz napokon van túl.

„A sok sértegetés és támadás nem túl kedves, ám kihívásnak veszem őket. Azért vagyok most itt, mert az edzőm megkért rá, hogy tisztázzam a helyzetet. Ami engem illet, bármi módon megpróbálom segíteni a csapatom, és senki sem kérdőjelezheti meg a spanyol válogatott iránti elkötelezettségemet. Tizenöt éves korom óta itt vagyok a családommal.”

„Igen, elgondolkodtam azon, hogy lemondom a válogatottságot, úgy éreztem, hogy ezzel megkönnyítem a csapattársaim helyzetét. Ám rájöttem, ha így teszek, azzal a károgók nyernek. Tíz éve vagyok válogatott, nem szeretnék a »hátsó ajtón« távozni.”

Piquét arról is kérdezték, ha Katalónia függetlenedne, a katalán válogatottban játszana-e.

„Erre nem tudok válaszolni. Ez egy olyan forgatókönyv, amelyen el sem gondolkoztam. Ha a függetlenedés valóban megtörténne, akkor is évekig tartana, amíg gyakorlatban is beállna a változás. Én akkor már körülbelül 33 esztendős leszek vagy öregebb, ezért el sem gondolkoztam ezen az egészen.”

Piqué és Sergio Ramos kapcsán pletykálták, miszerint kettejük kapcsolata nagyon megromlott, sőt, „helyrehozhatatlanná” vált.

A védő erre reagálva elmondta, teljes hazugság, ő és a Real játékos jó viszonyt ápolnak, közel állnak egymáshoz.

Mint ismert, a sport szempontjából is meghatározó referendumot tartottak vasárnap Katalóniában, a Barcelona székhelyű autonóm tartomány népszavazással szerette volna elérni, hogy elszakadhasson Spanyolországtól. A spanyol rendőrség azonban sokszor brutálisan lépett fel a civilek ellen, a szavazóhelyiségeket felforgatták, az urnákat és a szavazólapokat sok helyen elkobozták, így akadályozva a referendum sikerességét. Spanyol lapértesülések szerint több mint 700 ember sérült meg az eseményekben.

Piqué a közösségi oldalán nem rejtette véka alá a véleményét a témával kapcsolatban, ez viszont nem tetszett mindenkinek: Sergio Ramos, Piqué válogatottbeli társa azt mondta, talán nem ez volt a megfelelő hely és idő, hogy Piqué elmondja véleményét – a Real Madrid sztárja ezután azt ecsetelte, aggódik a spanyol válogatott „légköréért”.

Hétfőn a nemzeti csapat nyílt edzése botrányba torkollott, a szurkolók ugyanis kikezdték Piquét, ami miatt a tréninget 23 perc után félbe is szakították. Kedden az As című sportújság már arról számolt be, miszerint Piqué és Ramos között (igaz, a hírek szerint Ramos mellett a keret több tagja is kikelt Piqué ellen) olyannyira megromlott a viszony, hogy a Barcelona futballistája otthagyhatja a válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik