Egy éve a csodájára jártak a nagy sorozatának, most megvált a klubja a topligás edzőtől

Vágólapra másolva!
2024.05.02. 19:06
Will Still – vajon hoz-e angliai álommunkát a jövő? (Fotó: AFP)
A francia labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Reims csütörtökön bejelentette, hogy megvált vezetőedzőjétől, Will Stilltől, akit 2022 őszén alig harmincévesen neveztek ki, mint az európai topligák legfiatalabb vezetőedzőjét.

 

A további együttműködésről zajló tárgyalások végén a vezetőség és Will Still arra jutottak, hogy a következő idénytől nem folytatják az eredetileg 2025 nyaráig tervezett közös munkát, sőt annak érdekében, hogy a klub „már most a következő kihívásokra összpontosíthasson”, a vezetőedzőt és segítőjét, egyben testvérét, Nicolas Stillt azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Az udvarias hangvételű hivatalos közlemény a 2022 óta tartó közös munka szép fejezeteire összpontosít – mindenekelőtt a legutóbbi idényben jegyzőkönyvezett 19 mérkőzéses, klubtörténelmi veretlenségi sorozatra, amely az egész kontinensen híressé tette az önképző trénert –, ám a francia sajtó emlékeztet, hogy hetek óta izzott a parázs, amely a hétvégén, az utolsó helyezett Clermont-tól elszenvedett vereség után fel is lángolt.

„Úgy érzem magam, mint egy idióta, ez a karrierem legrosszabb napja, az eddigi legkínzóbb és legnehezebben feldolgozható élményem” – fakadt ki az 1–4 után Still. A francia sajtó emlékeztet: az edző szavaiból árad a közelmúltbeli vesszőfutás, illetve a szerinte elhibázott téli átigazolási időszak miatti keserűség, merthogy – bár ő előre jelezte igényeit és aggodalmait – nem sikerült gondoskodni arról, hogy a két nagy januári tornára, az Afrika- és az Ázsia-kupára utazó játékosaikat legalább részben helyettesíteni, illetve visszatérésük után tehermentesíteni tudják.

Az ősszel még az európai kupahelyekre hajtó Reims március közepe óta nem nyert bajnokit, öt forduló során csupán két pontot szerzett, és visszacsúszott a 11. helyre – kiesni nem fog, de az európai reményei is csekélyek. Hátralévő ellenfelei: Brest (idegenben), Marseille (otthon), Rennes (o).

Will Still angol anya és apa Belgiumban született gyermeke, és nem kis részben videojátékok segítségével képezte ki magát futballedzővé. A Reimsnál annak idején úgy nevezték ki, hogy nem volt megfelelő végzettsége – a klub meccsenként több mint 20 ezer eurónyi büntetést fizetett a hivatalos papírok hiánya miatt –, e körülmények még különlegesebbé, hálás sajtótémává tették azt a bizonyos nagy sorozatot. 

A West Ham United-rajongó Still minden vágya, hogy Angliában edzősködhessen – kötöttsége immár nincs, ha lesz felkérése, szabad az út előtte.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik