A gólrekorder távozik – Olivier Giroud elköszönt a francia válogatottól

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 20:48
Olivier Giroud a világbajnoki serleggel 2018 nyarán (Fotó: Getty Images)
Tudni lehetett, hogy az idei labdarúgó Európa-bajnokság lesz az utolsó kalandja a válogatottban, és hétfőn hivatalossá is vált: Olivier Giroud, a francia nemzeti csapat pillanatnyi gólrekordere elköszönt a „kékektől”.

 

„Egy korszak lezárul... Új kalandok felé indulok. Mostantól fogva én leszek a Kékek első számú szurkolója. A francia válogatottat, amelyet tizenhárom éven át szolgáltam, örökre a szívembe zártam. A legnagyobb büszkeségem, hogy játszhattam a mezében, a legszebb emlékeim fűződnek hozzá” – írta a közösségi médiában hétfőn posztolt üzenetében Olivier Giroud, aki 2011-es bemutatkozásától számítva 137 mérkőzést játszott a francia válogatottban, és 57 gólt szerzett.

Tagja volt a 2018-ban világbajnokságot nyerő csapatnak, 2022-ből vb-ezüstje, 2016-ból Eb-ezüstje van, és bár a döntőben nem játszott, a 2020–2021-es Nemzetek Ligája-diadalból is kivette a részét.

A klubkarrierje érdemi részét a Montpellier, az Arsenal, a Chelsea és a Milan kötelékében lehúzó, 38. életévében járó támadónak jelenleg nincs klubja, de leendő csapata már bejelentette, hogy az Egyesült Államok profi bajnokságában (MLS), a Los Angeles FC-ben folytatja a pályafutását.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik