Az Eb grúz társgólkirálya a Lyonhoz szerződött

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 21:31
Zsorzs Mikautadze visszatér szülővárosába, a Lyonban folytatja pályafutását (Fotó: Getty Images)
Visszatér szülővárosába, és a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Lyonnál folytatja pályafutását a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon három góllal záró, ezzel társgólkirályi címet szerző grúz támadó, Zsorzs Mikautadze, aki 2028-ig szóló szerződést kötött régi-új csapatával.

A Lyonban született grúz Zsorzs Mikautadze 8 és 15 éves kora között az Olympique utánpótlásában pallérozódott , azóta több kisebb francia és belga csapatnál is megfordult, majd 2022-ben a holland Ajaxhoz szerződött, amely hat meccs után kölcsönadta a Bölöni László irányította, akkor még másodosztályú Metznek.

Mikautadze a Ligue 2-ben kifejezetten jól teljesített, 37 meccsen 23 gólig és nyolc gólpasszig jutott, ezért a metzi klub végleg megszerezte. Mikautadzénak az élvonalban már nehezebb dolga volt, de nem rajta múlt, hogy csapata nem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát – 13 gólja mellett négy asszisztot jegyzett.

Nemzetközi ismertségre a németországi Európa-bajnokságon tett szert, ahol a tornaújonc válogatott legjobbja volt három góllal és egy gólpasszal, egyúttal az Eb társgólkirálya lett.

A Lyon honlapján közölte, hogy 18.5 millió eurót plusz bizonyos feltételek teljesülése esetén további 4.5 millió eurót fizetett a Metznek Mikautadze játékjogáért.

A 23 éves csatár 2028-ig szóló szerződést kötött, de még Európa-bajnokság utáni pihenőjét tölti, és csak július 27-én csatlakozik új társaihoz.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik