A PSG 55 millió euróval tartozik Kylian Mbappénak, a játékos feljelentést tett – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.08.20. 11:19
Kylian Mbappé (Fotó: Imago Images)
Noha már bemutatkozott a Real Madridban, Kylian Mbappénak még vannak rendezetlen ügyei korábbi klubjával, a Paris Saint-Germainnel. A Le Monde informácói szerint ugyanis a világbajnok támadó jelezte a francia profi ligának (LFP) és az UEFA-nak, hogy a párizsiak 55 millió euróval tartoznak neki.

A francia lap szerint az 55 millióból 36 az aláírási bónusz harmada, amelyet a szerződés szerint februárban kellett volna kifizetnie. A már említett összegbe tartozik továbbá a játékos utolsó három havi (április, május, június) fizetése, valamint egy idetartozó „etikai bónusz” is. A L'Équipe információi szerint Mbappé ügyvédei már június közepén tájékoztatták a klubot a tartozásokról, ám azokat eddig nem fizette ki a PSG. 

A francia klasszis ennek tükrében döntött úgy, hogy az illetékes szerveket is értesíti a tartozásokról, nyomást helyezve a klubra. Ha a meginduló vizsgálatok bűnösnek találják a PSG-t, a LPF a tartozások rendezéséig eltilthatja a klubot az átigazolásoktól, míg az UEFA elveheti a párizsiak jelenlegi idényre szóló európai licencét – más szavakkal: a PSG-t kizárnák a Bajnokok Ligájából.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik