Fazekas exelnök (?) tovább ritkít

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2004.09.14. 22:40
Címkék
A bohózat folytatódik&A tavaszi hercehurca után őszre sem nyugodott meg a ferencvárosi jégkorong-szakosztály élete: megszűnt a négy legifjabb utánpótláscsapat - már nincs 14 éven aluli hokisa a zöld-fehéreknek!
Nagy hasra esés! Erre a sorsra jut a szakosztály is?
Nagy hasra esés! Erre a sorsra jut a szakosztály is?
Nagy hasra esés! Erre a sorsra jut a szakosztály is?
Nagy hasra esés! Erre a sorsra jut a szakosztály is?
Nagy hasra esés! Erre a sorsra jut a szakosztály is?
Nagy hasra esés! Erre a sorsra jut a szakosztály is?
A felnőttek sem tűnnek túl acélosnak, a múlt héten felkészülési mérkőzést játszottak az újpestiekkel, s bár 5-3-ra győztek, mégsem mutattak meggyőző játékot. Közben a lelátón ültek az FTC volt játékosai: a még tavasszal kirúgott Bognár Nándor a visszavonult Hajdu Leventével és Farkas Gáborral. Kiss Gábor Székesfehérvárra szerződött, Sándor Szilárd és Kaszala János pedig Dunaújvárosban folytatja. Hoffmann Attilán kívül tehát a komplett első sor, azaz a csapat meghatározó tengelye távozott. A búcsúzók indoka egyszerű, fizetés és szerződés nélkül nem sokan állják pusztán szeretetből a süvítő korongok útját…
Az érkezőket illetően nem hosszú a névsor: újra játszik Iljin két új orosz és két szlovák társaságában, a kapuban pedig Bán Károlyt a szlovák Ferjo válthatja.
Amúgy a "szakosztályelnök", Fazekas László is ott volt a nézőtéren, aki elviekben tavasszal lemondott, s csak azért van még mindig az elnöki székben, mert érvényes taggyűlést azóta sem sikerült összehívnia, hogy ott hivatalosan bejelenthesse távozását. Amennyiben tehát fél évvel ezelőtt komolyan gondolta a döntését, úgy szándékai ellenére van pozícióban, ám a jelek szerint ez mit sem zavarja abban, hogy a szakosztály életét meghatározó döntéseket hozzon.
Mert bizony a Fradi a lejtőn halad lefelé, s az utánpótlás felszámolásával - hatvan kisgyermek maradt edzés és edző nélkül - a jövője is nehezebbé vált. Ez utóbbi történet akkor kezdődött, amikor júniusban úgy döntött a vezetőség, hogy 200 helyett 7000 forint tagdíjat kell fizetniük a szülőknek havonta. Aztán a gyanútlan családokat újabb meglepetés érte: hokizni vitték volna csemetéiket, de a Lobogó utcai iskola jégpályájára nem engedték be őket. A portás egy faxra hivatkozott, ami Fazekas Lászlótól érkezett, s amelyben az állt, hogy a be nem fizetett tagdíjak miatt nem mehetnek a jégre, és kiderült az is, hogy az utánpótlást nevelő Bóta Gusztáv és Bálint Attila már nem edzők a Ferencvárosnál…
"Biztos alapokra akartam helyezni az utánpótlást - mondta Fazekas. - A jégért február óta fizetnünk kell, ezért van szükség a felemelt tagdíjakra. Akiket tudtunk, értesítettünk. Ám, miután az edzők a klub adminisztrációjának az utóbbi hat hónapban egyetlen iratot sem adtak le, nem tudtunk szólni mindenkinek. Nem kaptunk jelentést a lejátszott mérkőzésekről sem. Ezek után a legalsóbb korosztályokat nem neveztük be az idén a bajnokságba."
Kérdés: ezzel a lépéssel - ugyebár állítólag Fazekas ezt akarta elérni - biztos alapokra került a klub utánpótlása?
Kérdés, amelyre egyelőre nincs válasz. Közben a szülők azt hangoztatják, nem véletlenül szeretnék a pénzt maguk beosztani, ugyanis nincsenek bizalommal a klub vezetőségével szemben. Bálint Attilát is megrázta, hogy 26 évnyi ferencvárosi múltja dacára egy másnak írt levélből kellett megtudnia: kirúgták. A szakember egyébként azóta jég hiányában önszorgalomból szárazedzéseket tart a kicsiknek, akik tehát már nem tagjai a Ferencvárosnak.
A jövő tehát árnyaltan fogalmazva is bizonytalan, a jelenről pedig a felnőttcsapat szeptember 26-i székesfehérvári bemutatkozásán kaphatnak majd képet a szurkolók.
Félő, hogy a bohózat ott folytatódik majd…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik