Ismét Fehérváré a négyes döntő

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2005.06.11. 22:22
Címkék
Egyszeri, megismételhetetlen csodaként tartották számon, hogy az Alba Volán-FeVita januárban megrendezhette a Kontinentális Kupa fináléját, hiszen ilyen szintű eseménynek korábban kizárólag a világelithez tartozó országok lehettek a házigazdái. A négyes döntő aztán sokáig emlékezetes mérkőzéseket hozott, s az NHL szünetelésének köszönhetően, fantasztikus csillagok léphettek a székesfehérvári jégcsarnok jegére, s a Volán ebben a pokolian erős mezőnyben sem vallott szégyent: a szlovák HKM Zvolen és az orosz Dinamo Moszkva mögött, az olasz Milano Viperst megelőzve a harmadik helyet szerezte meg, ami klubszinten a magyar hoki történetének eddigi legjobb eredménye.
Budai Krisztián ismét ragyogó játékosok ellen védheti a kaput
Budai Krisztián ismét ragyogó játékosok ellen védheti a kaput
Budai Krisztián ismét ragyogó játékosok ellen védheti a kaput
Budai Krisztián ismét ragyogó játékosok ellen védheti a kaput
Budai Krisztián ismét ragyogó játékosok ellen védheti a kaput
Budai Krisztián ismét ragyogó játékosok ellen védheti a kaput

A jelek szerint azonban nem csupán a jégen nyújtott telje- sítményükre lehetnek büszkék a fehérváriak, a rendezéssel is maradéktalanul elégedettek vol- tak a nemzetközi szövetségnél.

"Néhány héttel ezelőtt megkerestek bennünket a nemzetközi szövetségtől, s megkérdezték, hogy pályázunk-e ismét a rendezésre - mondta idősebb Ocskay Gábor, az Alba szakosztály-igazgatója. - Ez addig eszünkbe sem jutott, ám miután kellő biztatást kaptunk, úgy döntöttünk, ismét megpróbáljuk elnyerni a házigazda szerepkörét, s örömmel jelenthetem, hogy nem eredménytelenül: a Kontinentális Kupa bécsi sorsolásán jelentették be, hogy ismét Székesfehérvárott lesz a négyes döntő."

Nem vitás, óriási bravúrról van szó: ezt megelőzően csak a legritkább esetben fordult elő hasonló duplázás, és akkor is a magyarnál jóval fajsúlyosabbnak tekinthető hokinemzetnél. A bécsi döntés értelmében viszont immár biztos, hogy a magyar bajnokcsapat újra ott lehet a sorozat 2006. január 13. és 15. között esedékes négyes döntőjében, s egyúttal az is kiderült, hogy az idén januárihoz hasonló szintű, bombaerős csapatok társaságában: a Volán mellett ugyanis az orosz bajnokság ezüstérmese, a HK Lada Togliatti és a svájci pontvadászat másodikja, a Zürich Lions már biztos résztvevője a háromnapos tornának, a még szabad negyedik helyen pedig a Kontinentális Kupa ősszel rajtoló háromlépcsős selejtezősorozatának legjobbja - ez valószínűleg a HC Jesenice (szlovén), a Torpedo Uszty-Kamenogorszk (kazah), a Szokol Kijev (ukrán), a HC Riga (lett), a HC Herning (dán) és a Muhlhouse Scorpions (francia) közül kerül majd ki - szerepelhet. S ha már a mezőnyről esett szó, azt is érdemes megemlíteni, hogy a Zürich Lions kétszer, 2001-ben és 2002-ben is megnyerte a Kontinentális Kupát, míg a Lada Togliatti a sorozat elődjének tekinthető Bajnokcsapatok Európa-kupáját hódította el 1997-ben.

"Örülünk a döntésnek, annál is inkább, mert az oroszok, az ukránok és a fehéroroszok is szívesen lettek volna házigazdák - magyarázta a szakosztály-igazgató. - Információink szerint a svájci és az orosz csapat is rendkívül profi, magas szinten menedzselt együttes, mindkét gárda mögött óriási szurkolótábor áll, ezért valószínűleg sokan jönnek majd Székesfehérvárra, azaz igazi hokihangulat várható."

Amihez persze elengedhetetlen lenne, hogy a fehérváriak az ideihez hasonlóan jól szerepeljenek a tornán. Amint idősebb Ocskay Gábor elmondta, alapjaiban nem változik a keret összetétele, néhány játékossal már sikerült is megállapodniuk, a többiekkel pedig az elkövetkező két-három hét során ülnek le tárgyalni. Ami az erősítéseket illeti, a magyar származású kanadai védővel, Omar Enaffatival már egyezségre jutottak, rajta kívül még egy centert keresnek, s ezért augusztusban valószínűleg több játékost is tesztelnek majd. A keret tagjai egyébként június 25-től kapnak egy hónapos pihenőt, s július végén kezdik meg Pat Cortina irányításával a felkészülést az új idényre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik