Jégkorong: nehéz DAB-siker a Kontinentális Kupa nyitányán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.18. 21:51
null
Megszenvedett az Újváros a sikerért (Fotó: Dab.Docler/Mudra László)
Szétlövéssel ugyan, de legyőzte a Dab.Docler a HSC Csíkszeredát a Kontinentális Kupa dunaújvárosi csoportjában, így abban a reményben várhatja a szombati és vasárnapi folytatást, hogy szlovén, illetve lengyel riválisát is legyőzve kiharcolhatja a továbbjutást.

A Dunaújváros a Mol Ligában eddig háromból háromszor, hazai pályán szám szerint 10–2-re és 3–0-ra legyőzött HSC Csíkszeredával csapott össze a pénteki nyitó napon. Jobban is kezdtek a házigazdák, de nem született gól. Pedig Szappanos Dávid még ziccerben is kiugorhatott, de Stanislav Kozuch kapus hárította a rávezetést.

A romániai csapatot egy emberelőnyös helyzet felhozta, és utána kiegyenlített játék folyt. A második harmadban több durva megmozdulás történt, jöttek a kiállítások, a csíki Molnár Zsombor véglegest kapott, miután Azari Zsolt fejét támadta. A Dab kettős emberelőnyben támadott, és a szlovák Peter Huba lövésével a 27. percben előnybe került az Újváros.

Négy perccel később Mihály Ede egyenlített, s 40 perc után is döntetlen volt az állás. A harmadik játékrész elején a Csíkszereda fordított, Václav Novák emberelőnyben a jobb oldalról a kapu elé törve közelről lőtt a piros mezesek kapujába. Az Újváros ezután nagy fölénybe került, próbálta beszorítani a harmadukba a fehéreket, akik ritka, de veszélyes ellentámadásokkal operáltak.

Az újvárosi nyomás Somogyi Balázs góljában teljesedett ki, s bár ezt követően itt is, ott is voltak ziccerek, jöhetett a hosszabbítás, amelyben újra kiegyenlítetté vált a játék, az egyik pillanatban itt, a másikban ott volt kapura lövés. A kapusok állták a sarat, jöhetett a szétlövés.

Peter Sevala, a Dab kapusa védéssel kezdett, de aztán Azari is hibázott. Sevela megint megfogta, de Peterdi Imre sem talált be fonákkal. Aztán a csíki Bíró Ottó és az újvárosi Ladányi Balázs is mellélőtt, jött a negyedik kör. Ezt Ladányi kezdte, újabb elhibázott kísérlettel, a vasat találta el. Sevela védett, mehetett tovább. Peterdi kilőtte a bal felső sarkot, Moldován Ervin viszont nem talált be, szétlövéssel nyert az Újváros.

A torna nyitó mérkőzésén sem született sok gól, a lengyel Cracovia 2–0-ra győzte le a szlovén Slavija Ljubljanát, így három pontjával vezet a kétpontos Dab és az egy egységgel álló HSC előtt.

A Kontinentális Kupa következő fordulójába csak a csoportelső jut tovább. A roueni szuperdöntőbe jutásért a csoport győztese még egy sokkal nehezebb megmérettetésen is részt vesz, Dániában a helyi Vojens, a fehérorosz Grodno és a norvég Stavanger lesz az ellenfél.

KONTINENTÁLIS KUPA
2. CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, DUNAÚJVÁROS
1. FORDULÓDAB.DOCLER–HSC CSÍKSZEREDA 3–2 – h.u. (0–0, 1–1, 1–1, 1–0)
Dunaújváros, 1200
néző. V: Nikolic, Horváth T., Vass M., Juhász G.
DAB: SEVELA – HUBA 1, Jabornik – LADÁNYI (1), Gröschl, Peterdi 1 – Lindgren (1), Hüffner – Pavuk, Galanisz, Szappanos – Nagy R., Erdélyi T. – Kiss Á., Papp V., Azari – Hegyi Á. Z., Virág T., Somogyi 1. Edző: Stephan Lundh
CSÍKSZEREDA: KOZUCH (Ruczuj) – Góga, Hruby – Novák 1, MOLNÁR ZS., Mihály E. 1 – Flinta, Bors – Bíró T., SZŐCS, Moldován (1) – Nagy I., Kósa – Molnár Z. (1), FARKAS T., Bíró O. – Adorján, Salló – Gecse, Péter L., Rokaly. Edző: Gál Sándor
Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Somogyi), ill. 17 perc+végleges fegyelmi (Molnár Zsombor)
A másik mérkőzésen: Cracovia (lengyel)–Slavija Ljubljana (szlovén) 2–0 (1–0, 0–0, 1–0)
A 2. forduló programja. Szombat, 16.00: Cracovia–Csíkszereda, 19.15: DAB–Ljubljana
MESTERMÉRLEG
Stephan Lundh:
– Az első és a második harmad eleje jó játékot hozott, de a kettős emberhátrány megzavarta csapatomat, és ezt a jól játszó Csíkszereda kihasználta. Nem voltunk elég hatékonyak és veszélyesek, de nagyon örülök, hogy megszereztük a győzelmet. A következő két fordulóban sokkal erőteljesebben és eredményesebben kell játszanunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást!
Gál Sándor: – Nagyon kevésen múlt, hogy nem tudtunk rendes játékidőben még egy gólt ütni és nyerni, de legalább igazi csapatként játszottak a fiúk. Emberhátrányban is remekül védekeztünk, és ha nem jön közbe a végleges fegyelmi, illetve egy vitatott helyzet után gólt ítélnek nekünk, másként szemlélnénk a dolgokat.
A TOVÁBBI PROGRAM

Vasárnap. 16.00: Csíkszereda–Slavija. 19.16: Dab-Docler–Cracovia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik